Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ve Yunus Emre Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Pehlivan’ın da yer aldığı basın toplantısında konuşan Karamanlı, öncelikle Eskişehir genelinde gerçekleşen oda seçimlerinde yeni seçilen yönetim kurullarını tebrik ederek, ardından aday olmasının sebeplerini şu sözlerle sıraladı;

“Dört dönemdir görevde olan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ilimizdeki odaların birliğini, kardeşliğini ve dayanışmayı sağlayamadığını görmekteyiz. Hepimizin amacı ilimizi kalkındırmak, vatandaşa hizmet etmek ama öncelikle kardeş olmaktır. Birbirine küsmeden dostça geçinebilmektir. Ben ve ekibim öncelikle bu dayanışmaya, kardeşliğe ve dostluğa önem vereceğimize, daha sonra da ayrım gözetmeden ilimizdeki tüm esnafın sorunlarını çözeceğimizin sözünü veriyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Adımıza ve ilimize yakışır bir şekilde bu görevin üstesinden başarı ile geleceğimizden eminiz.

Yenilik şart. Vakit bir olma, birlik olma zamanıdır. Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkan adayı olarak, şahsıma ve yönetim kuruluma güvenen, yanımızda olan oda başkanlarına teşekkür ediyor; bu kutsal görevde desteklerini bekliyoruz.”

Öte yandan ESESOB seçimlerinde mevcut başkan Ekrem Birsen’in rakibi olarak Karamanlı’nın yanı sıra Ali Safa Şen ve Bahar Bilen de konuşulmuş fakat üç isim ortak aday olarak Karamanlı da karar kılmıştı.