Alkan'ın açıklaması şöyle:

"3 Aralık Engelliler Gününde sorunların pandemi ile daha da arttığı görülmektedir.

Ülkemizde engelliler en dezavantajlı kesim içerisinde yer almaktadır. Türkiye’de 12 buçuk milyondan fazla engelli vardır.Bu gerçekten az bir rakam değildir. Pandemi sürecinde belli kesimleri konuşulmadır. Ama toplumun dezavantajlı kesimlerini hiç konuşulmanaktadır.

Üretim süreçi içerisinde görülmeyen, oy potansiyeli olarak görülmeyen, birey olarak görülmeyen vb. toplumun tüm sosyal, siyasal, ekonomik kesimleri arasında görülmeyen bir kesim pandemi sürecinde de görülmedi, yok sayıldı. Engelli yurttaşlara evinde otur demekle süreç yönetilemez, bu insanların kişisel ihtiyaçları var sağlık sorunları var ne yazık ki onlarda giderilmedi. En göz ardı edilen, en önemsenmeyen, hesaba katılmayan kesim pandemi sürecinde engelliler olmuştur.

Bugüne özgü olarak en önemli sorun aşı geldiğinde öncelik hakkı engellilere verilecek mi? Açıklanmalıdır.

Ayrıca pandemide işten ilk çıkarılan engelli yurttaşların hakları ne kadar korunmaktadır? Bilinen pandemide ilk vazgeçilen engelliler olmuştur.

Online olarak sunulan eğitim hizmetlerinin körlerin ve sağırların kullanımına uygunluğu sorunlu olmuştur. EBA sistemi kurulacağı zaman bizim aklımıza gelen herhalde sorular engellilerin EBA’ya erişimine göre düzenlenir diye düşünmüştük. Tabii bu böyle olmadı. Eğitim alma hakkından mahrum kaldı engelli öğrenciler. Bu sorun çözülecek mi?

Engelleri kaldırmak için mücadeleye devam!"