EKİM’İN SONUNA KADAR İŞLERİMİZİ TAMAMLAMAMIZ LAZIM

“Üç ay içerisinde belediye çok ciddi bir gelir kaybına uğradı. Bu nedenle tekeri döndürüp yavaş yavaş yol almamız gerekiyor. 1 Hazirandan itibaren başladık. Ekimin sonuna kadar bütün işlerimizi tamamlamamız lazım.”

OLUMSUZLUKLAR BELEDİYEYE YORUMLANDI

“2019’un yaz ve sonbahar aylarında 10-11 mahallemizde elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışması vardı. Bu çalışmalar Kasım-Aralık’a kadar sürdü. Bu nedenle vatandaşımız çamur nedeniyle mağdur oldu. Fakat eğer çalışmayı kesseydik; sistem tamamlanmadığı için çalışmaz durumda olacaktı. Bu da başka bir hizmet aksamasıdır. Bu nedenle çalışmalara devam ettik. Fakat o dönemde yaşanan olumsuzluklar hep belediyeye yorumlandı.”

İKİNCİ BİR MASRAF OLMASINA RAĞMEN YAPTIK

“Kış aylarında asfalt şantiyeleri çalışmaz. ESKİ, Beşevler’de kışın yağış sezonunda 8-10 sokağa girdi. Daha sonra açıkları kilit parkeyle örttük. Bu nedenle “Asfalta kilit parke mi olur?” diye bizi eleştirenler oldu. Fakat amacımız; vatandaşların kışın çamur görmemesiydi. Şu anda onlar sökülüp yerine asfalt yapılıyor. Bize ikinci bir masraf olmasına rağmen yaptık. Yeter ki vatandaşlarımız çamurla muhatap olmasın.”

BAHÇELİEVLER’DE ÇALIŞMALARIN YÜZDE 75’İ TAMAMLANDI

“Bahçelievler, Şirintepe, Esentepe ve Ertuğrulgazi; elektrik konusuyla ciddi muhatap olan mahallelerimiz. Eğer buralara girdiğimizde tretuvarlar vs. bozuksa onları da tamir ediyoruz. Bahçelievler’de bordür çalışmalarının yüzde 75’i yapılmış. Kalan yüzde 25’i de kaldırım tamiri olarak yapılacak.”

ESKİBAĞLAR’DA DA ÇALIŞMALAR YAPILACAK

“Bahçelievler’de elektrik hatları yer altına alındığında bütün mahallenin asfaltını ve tretuvarlarını yenilemiştik. Bu çalışmaların aynısı şimdi Eskibağlar’da olacak. TEDAŞ bize çalışma yapacaklarını bu nedenle hiçbir şeyi yenilememizi söyledi. Bu nedenle beklettik. Şu anda Yenibağlar da dahil hepsi yenilenecek.”

ESKİŞEHİRLİ ÇAMURU UNUTTU

“Asfalt çalışmaları Bahçelievler’de yüzde 80, Şeker’de yüzde 75, Işıklar’da yüzde 90, Mamure’de yüzde 90, Ertuğrulgazi’de yüzde 60, Yeni Mahalle’de yüzde 90, Yenibağlar’da yüzde 10, Keskin’de yüzde 90 ve Yukarı Söğütönü’nde de yüzde 80 tamamlanmış durumda. Beş günde 1763 ton asfalt kullandık. Eskişehirli artık çamuru unuttu.”

KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Belediyenin genelde maaş ödemeleri için gelen İller Bankası payı vardır. Ayrıca günlük hasılatlarımız da var. Fakat örnek vermek gerekirse; salgından önce günlük hasılatımız 100 lira ise; şu anda 10 liraya düşmüş durumda. Pek çok kiraya verdiğimiz yerimiz var. Fakat onlardan bir lira bile kira gelmedi. Biz de kimseyi sıkıştırmadık. Vergi ödemelerinde bile aksamalar oldu. Fakat tüm bunlara rağmen; kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz.”

TUĞLA-KİREMİT, ESKİŞEHİR’İN ÜÇÜNCÜ İTİCİ GÜCÜ

“Eskişehir’de ilk kiremit Bulgar Jirkov kardeşler tarafından 1927’de Tepebaşı’nda yapılıyor. Daha sonra Sabri Kılıçoğlu, Çiftkurtlar gibi yatırımcılarımız devreye giriyor. Sabri Bey zorluklarla fabrikayı kurduktan sonra Atatürk’ün Eskişehir’e geleceğini öğreniyor. Geldiği gün de maddi destek almak için evraklarını ve iki-üç tane kiremit örneğini yanına alıp Atatürk’le görüşmeye gidiyor. Atatürk’e derdini anlattıktan sonra Atatürk, kiremitleri isteyip yere koyuyor ve üzerine basıyor. Fakat kiremitler kırılıyor. Bunun üzerine Atatürk “Kiremit dediğin bu muydu?” diye sorunca Sabri Bey; Paşam sizin çizmelerinize yedi düvel dayanamadı. Kiremit mi dayanacak? Cevabını veriyor. Bu cevap Atatürk’ün çok hoşuna gidiyor ve Sabri Beyle ilgilenilmesi talimatını veriyor. Ardından bugünlere kadar geliyorlar. Bu çok anlamlı bir hikâye… Şu anda tuğla-kiremit sektörü, Eskişehir’in üçüncü itici gücü konumuna gelmiş durumda.”

TÜRKİYE’DE SİYASET ÇİRKİN YAPILIYOR

“En iyi siyaset; en iyi hizmettir. Siyaset, sorun çözme bilimi olmasına rağmen; Türkiye’de genelde çok çirkin yapılıyor. Düzgün ve temiz siyaset yapanlar ise parmakla gösteriliyor.”