Haber: Atahan Gezer

Şirintepe, yaklaşık 334 sokaktan oluşan ve 40 bin civarında nüfus barındıran büyük bir mahalle. Emek'ten sonra en büyük ikinci mahalle olduğu söyleniyor. Öğrencilerin de gelmesiyle birlikte nüfusu 60 bine kadar çıkabiliyor. Fakat bu kadar büyük bir nüfus barındırmasına rağmen mahalleli, pek çok sosyal imkândan ve hizmetten mahrum bırakıldığını düşünüyor.

Muhtar Selami Çetin, konu hakkında şunları kaydetti;

Seçim bittikten sonra uğramıyorlar

“36 bin civarı seçmen var. Burası oy deposu. Partiler geliyor ve birçok vaat veriyor. Fakat seçim bittikten sonra kenar mahalle olduğu için uğrayan çok az oluyor. Buradaki vatandaşların çoğu karı-koca organizedeki fabrikalarda çalışıyorlar. Çünkü tek geçinmek çok zor… Mahallede kreş yok. Dolayısıyla öyle verecekleri bir yer yok. İmkânlardan çok fazla yararlandığımızı söyleyemeyiz. Bir çocuklar için diş hastanesi var.”

Sosyal etkinliğimiz pazara gitmek

“Bir yürüyüş yolu diye bir şey yok. Bir tek Tepebaşı Belediyesinin yaptığı spor tesisi var; oraya da herkes girebiliyor mu bilemiyorum. Girdiğini zannetmiyorum, herkes faydalanamıyor… Gençlerin ve çocukların devamlı faydalanabileceği bir alan olması gerekiyor. Yatırım yapılabilir mi? Yapılabilir… Sosyal etkinlik dersen; bir tane pazarımız var. İnsanlar pazara gezmek için gidiyorlar burada… Öyle bir sıkıntı var yani şu anda.”

Noter burada olsaydı 30 mahalle faydalanırdı

“Daha önce biz noter istedik; cumhurbaşkanımız, milletvekillerimiz dahil… Çamlıca’ya bir noter yapıldı, orası uygun görülmüş herhalde. Belki de Eskişehir’de noter isteyen tek muhtar bendim. Çamlıca’ya gitti, anlamadık… Bu bölgeye gelmiş olsa en az 30 tane mahalle faydalanacak… En azından bu bölge daha çok gelişebilirdi. Sosyal imkânlar da belki onunla birlikte gelebilirdi.”

Yönetimler birleşip gündeme getirmeli

“Yeni yapılanma ve dönüşüm olduğu için kaldırımlarımızın hepsinin yeniden yapılması gerekiyor. Asfaltların da yeniden yapılması lazım. Altyapı ona göre… Yapılsa ne olacak? Altyapı olmadığı için yeniden kazılacak. Yerel yönetimlerle devlet yönetimlerinin birleşip bunu gündeme getirmesi gerektiğine inanıyorum. Altyapıyı yapacak, ondan sonra ne yapması gerekiyorsa yapacak. Otobüsler doğru dürüst sokaklarda gidemiyor. Bütün her yer araba… Doğru dürüst park edecek park yerleri yok. Park alanı olarak tahsis edilmiş yerlere park yapılırsa bunlar belki biraz daha rahatlayabilir.”

Ataç bize yardımcı olsun

“Mahallede bir tane bankamatik var şu anda. Sumatik istedik; bir tane sumatik var. Bu kadar nüfusa rağmen… Yeterli değil, bunları gerekli yerlere söylüyoruz. Büyükşehir belediye başkanımıza tekrar söylüyoruz; sumatik istiyoruz… Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a tekrar söylüyoruz; bir bankamatiği onun sayesinde getirdik. Tekrar bize yardımcı olsun. Mahallenin diğer yerlerinde de ihtiyaçlar var. Devletin kademelerine söylüyoruz, söyledik. AK Parti'nin milletvekillerine de söyledik. Bankamatik istedik; yok… Seçim zamanı geliyor; tamam, ondan sonra yok bir daha… Sosyal yönümüzün gelişmesi için ihtiyaçlarımız var. Yaşlı insanlar var; yürüyenler var, yürüyemeyenler var.”

Bunlar da vatandaş!

“Daha önce bisiklet yolu vardı, şu anda gündeme gelmedi. Herhalde tam istediğimiz gibi olmadı. Yürüyüş yolları yok. Bunlar da vatandaş, bunların da bir sosyal yönü olacak! Ayrıca sosyal etkinliğin bol olmasını istiyoruz. Geçen hafta bir tek sokak konseri oldu. Aşağıda müsait yerlerimiz var; amfi tiyatro gibi yapılsın, konserler verilsin. Burada da vatandaş var yani… Böyle etkinliklerin yapılmasını istiyoruz.”

Ulaşım daha düzenli olsun

“Bu söylediklerimizi yapabilirsek; yolları, kaldırımları, bankamatikleri, sumatikleri… Üçüncü sağlık ocağını getirebilirsek… Öyle bir talebimiz de var. Onu da gerekli yerlere ilettik. Ulaşım için artık bir şey diyemiyoruz. Yollar dar, yapacak bir şey yok. 150 metre yukarıda tramvay var ama tepe var. İnsanlar nasıl yürüyecek? İsmet İnönü-2 Caddesi’nde var. Ulaşım sisteminin daha düzenli olmasını isteriz.”

Trafiğe önlem alınsın istedik

“Benim istediğim; insanların oturduğu park alanlarının daha işlevsel hale getirilmesi… İnsan ailesiyle geldiği zaman; çoluğuyla çocuğuyla oturması… Tabi vatandaş olarak bizlerin de görevi var; kirletmememiz gerekiyor. Trafik akımının düzenli olmasını istiyoruz. Aşırı derecede trafiğin olduğu yerler var. Buralara önlem alınmasını istedik, inşallah alınır.”

Menfezler tehlike saçıyor

“Diğer bir olay; Telekomun ve ESKİ’nin yollardaki menfezleri… Yolla birlikte değil; ya aşağıda ya yukarıda. Araçlara ve yayalara tehlike saçıyor. Bunların da düzenlenmesi gerekiyor. Yolla aynı hizaya gelmesi gerekiyor. Çünkü artık iyice tehlike arz ediyor. Bununla alakalı daha önce kazalar da yaşandı. Çünkü menfezden kaçıyor ve karşıdaki arabaya veya yayaya vuruyor.