Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, bir basın açıklaması yayınlayarak emekçilerin her gün artan gelen zamların ve hayat pahalılığının altında ezildiğini dile getirdi. Usluer, “Her gün gelen zamlar altında ezilen, satın alma gücü eriyen çalışanların hak arama arayışları kitlesel olarak yayılıyor. Başta moto kuryeler olmak üzere geçtiğimiz hafta birçok sektörde hak arayışı eylemleri yayılmaya başladı” dedi.

ZAM ZULÜM İŞKENCE İŞTE AKP
“Geleneksel mavi yakalı ve beyaz yakalıların ötesinde sırtında her renkten iş kıyafeti ile insanlar haklarını aramak üzere sokaklara çıktılar. Ülkenin dört bir yanında emekçiler meydanlarda. İşçi, işsiz, memur ve emekli, çok ses tek yürek haykırıyorlar. Ne diyorlar? Zamlar geri alınsın geçinemiyoruz, saraya değil emekçiye bütçe, sefalete teslim olmayacağız, zam, zulüm, işkence işte AKP, hükümet istifa. Bu durumu yaratan AKP’nin kendisi” 

ERDOĞAN’IN ELİNİ YAKAN CEBİNİ BOŞALTAN BİR DURUM YOK
“Kamu kaynaklarını özelleştirerek, yüksek dış borç yaratarak, kamu kaynakları yandaşlara peşkeş çekerek bu durumu yarattılar. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde insanlar elektrik faturalarını yakıyor, zamları protesto ediyor. Cumhurbaşkanı doğalgaz ve elektrik fiyatları için ne diyor? "Muhalefetin yaygara kopardığı gibi bir durum yok." Bunu söyleyen kişinin elektrik ve doğalgaz fatura bedelleri vatandaşın cebinden çıkıyor. Bir anlamda doğruyu söylüyor. Çünkü onun elini yakan, cebini boşaltan bir durum yok.”

ASGARİ ÜCRET SIFIRLANDI
“Asgari ücrete allayıp pullayarak yaptıkları zam daha emekçilerin eline geçmeden sıfırlandı. Ocak ayı verilerine göre açlık sınırı 4249 TL. Daha şimdiden işçi ve emekçi kitleleri 4253 TL’lik asgari ücretle yarı aç yarı tok yaşamaya mahkûm edildi.”

ENFLASYONUN SORUMLUSU DIŞ GÜÇLER
“Bugüne kadar beceremedikleri her şeyi dış güçlere bağladılar. Son olarak AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ne dedi? ‘Bu zamları devlet yapmıyor, uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı.’ Diyelim ki inandık. "Uluslararası piyasalardan gelen zamlar" diğer ülkelerde de böyle anormal zamlara yol açıyor mu? Avrupa'da en pahalı benzin, Avrupa'da en pahalı elektrik Türkiye'de. Ey AKP cevap ver neden?”

SORUN BİLGİSİZLİKTE SORUN BİLİME SIRT DÖNMEKTE
“Aynı kişi bir mazeret daha üretiyor. ‘Dünyada da enflasyon arttı diyor. Bugün hiperenflasyon Amerika'nın yaşadığı bir sorun değil mi?’ diyerek cehaletin dibini buluyor. Amerika’da enflasyon yüzde 7 civarında. Hiperenflasyon ne demek? Enflasyonun yıllık yüzde 200'lere tırmandığı durumlar demek. Sorun bilgisizlikte, sorun bilime sırt dönmekte. Hazine ve Maliye Bakanı’ndan başlayarak öncelikle hepsine ekonomi dersi vermek gerekiyor. Hem de ekonominin alfabesinden başlayarak.”