Yer, 13 Kasım’da başkanlığı Doç. Dr. Bahadır Ayas’a devretti. Yer, eskisehir.net’te Son Nokta’da Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Programda öne çıkan bazı başlıklar şöyle:
Sekiz yıl merkez ilçe başkanlığı
2002 yılı… MHP’nin Merkez İlçe yöneticisiyim. İktidar günlerimizin son sürecini yaşıyoruz. 3 Kasım seçimleri var… Bizim başkanımız Muhammet Tevetoğlu milletvekili adaylığı için istifa etti. Yönetim içinden başkan seçilecek. Zor zamanlar, arkadaşlar da çekinceli davranınca ‘ben varım’ dedim. 3 Kasım 2002 seçimlerini Merkez İlçe Başkanı olarak gerçekleştirdik. Kongre süreci oldu… İlk defa mahallede delege seçimi yaptık. Mahalleli kimi seçtiyse onu delege yaptık. 2003’te kongre oldu. 196 oyun 194’ünü alarak başkan seçildim. Yedi yıllık süreç başladı…
650 üyeden, 1100 üyeye…
2010’da çalıştığım kurum TEDAŞ özelleşince ‘üniversiteye gideceksiniz’ dediler. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne gittim. Beni hızlı bir şekilde sendikaya ittiler. Hatta beni kütüphaneye verdiler, kafamı dinlerim demiştim. Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube’de 2013 yılında olağan kongre sürecinde başkan seçildim. 650 civarı üyemiz vardı. Dört üniversitemizde 650 üye… Bıraktığımda 1108 üyemiz vardı. Kasım ayı itibariyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni Bilecik şubemize devrettik. 60 üyeli Kredi Yurtlar Kurumu’nu Türk Büro-Sen’e devrettik. Normalde 1400’e yakın üyemiz vardı.
Bırakmamın bir nedeni de başarmak
O dönem ESOGÜ’de örgütlüydük, Bilecik Şeyh Edebali’de de hemen yetkili sendika olduk. ESTÜ yok o tarihlerde… Hedefimiz Anadolu Üniversitesi’ydi. Anadolu’yu çok çalışarak, sendikacılık yaparak aldık. AÜ’de de yetkili sendika olduk. Sonrasında da ESTÜ’de de yetkili olduk. Dört üniversitede de yetkimiz var. Bırakmamın bir nedeni de başarmak. Anadolu Üniversitesi’ni almamız… Gençlerin önünü açtık, iyi bir ekip yetişti.
İlk giden ve son ayrılan
Emek verdim, samimiyetle sendikacılık yaptım. Siyasi kimliğim var, hiç inkar etmiyorum. Ama benim için öncelik sendikacılık. 2013 yılında, başlarken ‘sendikacılık yaparken siyaset yapmayacağım’ dedim. Başardım, bu mümkün… Sendikacılıkta başarı için emek vereceksin, sahada olacaksın, bütün üyelerin yanında olacaksın. Ve samimiyetle sendikacılık yapacaksın. Daima ilk giden ve son ayrılan sen olacaksın.
AÜ’de hedef bin üye…
1100 üyemizin 600’ü AÜ’de… AÜ sendikal anlamda çok potansiyel bir üniversite, çalışanı çok. ESOGÜ’de 400 civarı üyemiz var. Haliyle başkanlık hak olarak AÜ’ye geçmesi gerekiyor. Genç, idealist ve mevzuata hakim arkadaşlar yetişti. Akademisyenler, idari çalışanlara göre sendikaya daha uzaklar. Doçent bir arkadaşımızı şube başkanı yaptık. Bahadır Ayas Hocam, sağ olsun özveride bulundu. AÜ’de bin üye yapmak işten bile değil. Hedef olarak koyalım… Çalışanın algısı sendikacılığa çok yatkın… Burada şu var tabi… Ben AÖF Kırklareli Bürosu’na kadar gittim. İlk kez bir sendikacı geldi, dediler.