Çalışkan’ın açıklaması şu şekilde:

“Ülkemiz, 2020 yılı Mart ayından bu yana etkisi altında bulunduğu Covid-19 salgınıyla mücadelesini sürdürüyor. Alınan tedbirler dolayısıyla sıkıntı yaşayan kesimleri rahatlatıcı destek paketleri Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, son olarak esnafa yönelik yeni destekleri içeren müjdeleri verdi.

Hükümetimiz salgının başladığı günden bu yana toplamda 661 Milyar liralık kaynak sundu ve sunmaya da devam ediyor. Hükümetimizin esnafa verdiği destekten 1 milyon 200 bin vatandaşımız yararlandı.

bağlamda; düğün salonu, kahvehane, kantin ve internet kafe gibi işletmelere 5 bin liralık hibe desteği verilecek. Tamirat kaporta işleriyle uğraşanlar, hırdavatçılar, müzisyenler, oyuncak ve kozmetik sektörü, çilingirler, ayakkabıcılar, tuhafiyeciler, tekstilciler, lokantalar terziler, berberler ve pazarcılara 3 bin lira destek verilecek.

yanı sıra devletimiz 26 milyon liralık alacağından vazgeçerek pek çok sektöre destek oldu. Eskişehir’de de son açıklanan hibe desteğinden yararlanacak esnafımızın sayısı ise 15.000 kişiyi aştı.

İnşallah el birliğiyle bu zorlu süreci en az hasarla atlatacağız. Hükümetimiz esnafının yanında. Müsterih olalım.”