Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden kurulu Eko Şov Ritim Grubu, Lozan Antlaşması’nın 95. yıl dönümü dolayısıyla muhteşem bir konser vererek gönülleri fethetti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından Lozan Antlaşması’nın 95. yıl dönümü nedeniyle organize edilen etkinlikte sahne alan Eko Şov Ritim Grubu, Kanatlı AVM önünde Eskişehirlilere unutulmayacak bir konser verdi. Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Rabia Akman, ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman ve ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

LOZAN OLMAZ İSE TÜRKİYE OLMAZ
Eko Şov’un gerçekleştirdiği konser sırasında bir konuşma yaparak Lozan Antlaşması’nın önemine vurgu yapan Başkan Ataç, “Biliyorsunuz, bu ekip dünyada eşi, enderi bulunmayan bir ekip. Sizlerde gösterdiğiniz ilgi ile onlara güç veriyorsunuz. Tabi müzik yapıyorlar ama aynı zamanda görevlerine de devam ediyorlar. Mesela kadın temizlik işçilerimiz Türkiye’de ilk olarak Tepebaşı Belediyesi’nde görev aldı, daha sonra yavaş yavaş yayıldı. Bakın kadın elinin değdiği yer bambaşka oluyor, daha temiz ve güzel oluyor. Bugün burada olmamızın nedeni ise Lozan Antlaşması’nın 95. yıl dönümünü kutluyor olmamız. Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. Lozan’ın mimarı ise büyük komutan İsmet İnönü’dür. Her ne kadar bazıları tarafından Lozan’ın önemi yıpratılmak istense de biz buna aldırış etmiyoruz. Lozan, Türkiye’nin en nadir ve nadide konularından bir tanesidir. Herkesin sahip çıkması gerekir, çünkü Lozan Antlaşması olmazsa Türkiye olmaz” sözlerini kullandı.

Ardından konuşan ÇYDD Şube Başkanı Akmen ise “Bu buluşma aydınlık yarınlar için güzel bir nefes alma imkanı oldu. En daraldığımız, sıkıldığımız ve bunaldığımız anlarda elbette Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bize yol göstermeye, ışık olmaya devam ediyor. İyi ki bu mücadeleleri verdiler, iyi ki Lozan Antlaşması’nı yaparak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdular. Lozan Antlaşması’nın 95. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Azmi Kerman ise “Büyük Atatürk’ün her zaman izindeyiz. Eserlerine, devrimlerine daima ve sonuna kadar sahip çıkacağız. Kahraman silah arkadaşlarını ve İsmet İnönü’yü de sevgi, saygı ile anıyoruz. Yaşasın Atatürk, yaşasın İsmet İnönü” diye konuştu.
Etkinlikte konuşmaların ardından Tepebaşı Belediyesi Eko Şov Ritim Grubu konserine devam etti. Grup; çöp kovaları, çöp kutuları ve temizlik kürekleri gibi günlük temizlik çalışmaları sırasında kullanılan araç ve gereçlerden oluşan enstrümanlarıyla müzik yaparken sergiledikleri performans izleyicilerden büyük beğeni ve alkış topladı.