Halkevleri Vakfı’nın eğitimdeki eşitsizliklere özelde de kız çocuklarının eğitimde yaşadığı cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekerek kalıcı çözümler bulmayı hedefleyen Benim Kızım Okuyacak Projesi’nin gönüllülerinden Köksal Şahin, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Kurt ile Şahin bir süre Türkiye’nin eğitim sorunları üzerine sohbet etti.

Başkan Kurt’a Benim Kızım Okuyacak Projesini anlatan Köksal Şahin, Türkiye’deki temel sorunları yakıcı biçimiyle ifade edebilmek için böyle bir projeye başladıklarını anlattı. Genel anlamda eğitimdeki eşitsizlik özel anlamda da eğitimdeki cinsiyet eşitsizliği meselesine vurgu yapmayı amaçladıklarını kaydeden Şahin, “İkisini birlikte kullanabileceğimiz bir alan çalışması yapmak istedik. Eğitim sistemindeki cinsiyetçiliğe dair çözümler gösterebileceğimiz çalışmalar istedik. Bu çalışmaları yaparken de ilkokuldan üniversitenin bitimine kadar süreçte kız çocukları ve kadın öğrencilerin yaşadıkları sorunları hem gösterme hem tespit etme hem de çözüm yollarını göstererek ele almak istedik. Amacımız geniş tabanlı bir çalışma yaratmak” dedi. 

Türkiye’deki eğitim sisteminde büyük sorunlar olduğunu söyleyen Başkan Kurt, eğitimdeki cinsiyet eşitsizliğinin de bu sorunların en önemlilerinden biri olduğunu vurguladı. Odunpazarı Belediyesi olarak eğitimdeki sorunlara ellerinden geldiği kadar çözümler üretmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Kurt, Benim Kızım Okuyacak Projesi’nin bu sorunların çözümü için önemli bir proje olduğunu dile getirdi. Başkan Kurt, Benim Kızım Okuyacak Projesi gönüllülerine başarılar diledi.