MHP’nin ilk Eskişehir Milletvekili ve eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın oğlu Süleyman Sazak, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Sazak, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu;

“TÜRK milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne GAM. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar.”

İstikbal Gazetesinden Murat Taşkın ise, konuyu köşe yazısında şu şekilde ele aldı;

"Merhum Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Servet Sazak MHP'nin önemli isimlerinden biridir.
Zira...
MHP Eskişehir'de ilk kez 1999 seçimlerinde Milletvekili çıkartmayı başarmış, o ilk Milletvekili de Süleyman Servet Sazak olmuştur.

***
Aynı zamanda, Türkiye'nin en büyük müteahhitlik firmalarından biri olan Yüksel İnşaatın da sahiplerinden olan Süleyman Servet Sazak, hem önemli bir iş insanı olması hem de taşıdığı "Sazak" soy ismi medeniyle MHP çevresinde saygın da bir yere sahiptir.

***
İşte MHP'nin önemli ismi olan Süleyman Servet Sazak önceki gün zehir zemberek bir açıklama ile MHP'den istifa ettiğini açıkladı.
2002 yılından beri Devlet Bahçeli ile hiçbir fikrinin uyuşmadığını söyleyerek, MHP üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.

***
İstifa kararının ardından, kulislerde Süleyman Servet Sazak'ın İYİ partiye geçeceği konuşuluyor.
Dahası...
Meral Akşener'in, partisinden ayrılan Ümit Özdağ ve bir iki ismin boşluğunu Süleyman Servet Sazak ile kapatmayı düşündüğü ve bu yüzden Sazak'a partide önemli de bir görev vereceği ifade ediliyor.
***
Eğer bu gerçekleşirse...
Yani...
MHP'den ayrılan Süleyman Servet Sazak İYİ partiye katılır, bir de önemli bir görev üstlenirse, bu durum Eskişehir'i de yakından etkileyecek bir gelişme yaratabilir.
Şöyle ki:
Sazak İYİ Parti'nin Eskişehir'den sorumlu tek ismi haline gelebilir...
Bu durumda...
Sazak'ın yapılacak ilk seçimde de İYİ Parti'nin Eskişehir milletvekili sıralamasının başına oturması çok da sürpriz olmaz.

***
Sonuç olarak:
Süleyman Servet Sazak'ın MHP'den ayrılması,  MHP'de nasıl bir tahribata neden olur  bunu bilemeyiz?
Ancak...
Aynı Süleyman Servet Sazak'ın MHP'den istifa sonrası İYİ Partiye katılması, özellikle Eskişehir  İYİ parti'de çoğu kişiyi endişelendirecektir...

***
Örneğin ben İYİ partide siyaset yapan bir isim olsam ve yapılacak ilk seçimde Eskişehir milletvekili listesinin başında olmayı hedeflesem, Sazak'ın partiye katılması sonrasında, hedefimi kafadan ikinci sıraya kaydırırım...

Çünkü...
Böylesine bir isim varken ve bu ismin Eskişehir'de liste başı olma ihtimali bu denli yüksek iken, liste başını hedeflemek ancak hayal olur..."