Oda’da 1994-2016 yılları arasında 22 yıl boyunca başkanlık yapan İlker Özokçu, koltuğunu Neşet Ertoy’a bırakmıştı. Ertoy ‘iki dönem şartı’ nedeniyle son seçimde aday olamadı. Genel Kurul öncesi ‘tek liste’ çıkarılması yönünde çalışmalar oldu.
İstanbul’un eski oda başkanı Yahya Arıkan Eskişehir’e geliyor “Ersin Karakoç’u başkan yapalım” diye teklif sunuyor. İlker Özokçu da “Tamam ama listesini beraber yapalım” diyor. Bu arada İlker özokçu ‘aday olmayacağının garantisini’ veriyor. 

Ersin Karakoç da mevcut ekiple yola devam edeceğini ifade ediyor. Yönetim listesi oluşturma esnasında çıkan fikir ayrılığı yol ayrılığına dönüşüyor. Mevcut yönetimle yolları ayıran Özokçu, birkaç kişiye teklif götürdü. Seray Yıldırım teklif giden isimlerden birisi…

Kimse aday olmak istemeyince de kendi aday oldu. Ertoy’a yakın bazı kimseler, Özokçu hakkında “22 yıl Oda’yı yönettin. Kendisini Onursal Başkan seçtik. Neşet Bey’in altı yıllık döneminde de müdahaleleri oldu. Hepsini sineye çektik. Şimdi yeni yönetimi de şekillendirmeye çalışıyor. Artık istekleri kabul edilemez” minvalinde konuşmalar yaptı.

Parlak bir kampanya dönemi geçiren Efsane Başkan, 29 Mayıs’ta rakibi Ersin Karakoç’a yenildi. Oyların 407’sini alan Ersin Karakoç aldı. İlker Özokçu ise 346 oy alabildi.

2004 yılındaki yerel seçimde SHP’nin Odunpazarı Adayı olan İlker Özokçu, 2015 ve 2017’deki CHP İl Başkanlığı seçiminde aday olmuş ve rakibi Sinan Özkar’a karşı kaybetmişti.