Başkan Kamış, "Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayınlanan İlaç Fiyat Kararnamesi'ndeki değişiklik meslektaşlarım açısından hiçbir fayda getirmedi. Eczacının karlılığını düzenleyen bu kararname zaten 2009 yılından beri güncellenmiyordu. Şu anki değişim ise beklentilerin çok çok altında kaldı" diye konuştu.

Fiyatlar ortalama % 300 civarı artmıştır

Kamış: Şöyle bir örnekle açıklayacak olursak durumu. Çok tercih edilen bir ağrı kesicinin fiyatı 2009 yılında iken 6.88 ₺ imiş. Şu anki fiyatı ise 31.71 ₺. O tarihten bu tarihe ilacın fiyatı neredeyse % 500 artmış. Bu kararnameye göre ilacın fiyatı arttıkça eczacı karlılığı azalmaktadır. Verilen örnekten yola çıkacak olursak 2009 yılından bu yana fiyatlar ortalama % 300 civarı artmıştır. Kararname değişmediği için karlılığımızda benzer oranda azalmıştır. Bakınız biz insan sağlığını her şeyden önce tutan bir meslek grubuyuz. Bunun yanı sıra bir de ticari hayatımız var. Var olabilmek için işin bu tarafını da düşünmek zorundayız.

Başka çaremiz kalmadı
Ticaret hayatı ile uğraşanlar da ticari sır diye bir şey vardır. Karlılıkta bu sırrın başında gelmektedir. Bizlerin karlılığı da ticari sır olduğu halde eczaneler ekonomik açıdan o kadar kötü durumdalar ki son bir kaç aydır herkes eczanelerin karlılıklarını öğrenmiş durumda. Çünkü içinde bulunduğumuz zor durumu ifade etmek için başka çaremiz kalmadı.

Eczanelerimiz teker teker kapanacak
Bakınız biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Vatandaşlarımızı yaşatmak için eczanelerimizin de yaşamasını istiyoruz. Yetkililerin enflasyona karşı birçok sektörde yaptıkları iyileştirmeleri bizlerde de yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde çok yakın zamanda eczanelerimiz teker teker kapanacak. Her semtte insan sağlığı için 7/24 hazır olan eczanelerimizden birinin bile kapanmaması için mücadeleye devam edeceğiz. Umarım biz eczacılar daha radikal kararlar almadan önce yetkililer sesimize kulak verirler.