Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 29 Haziran Cumartesi günü Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte Grup over The Rainbow sahne alacak.

Grubun solisti Sara Ahmadian, gerçekleştirilen söyleşide sekiz kişiden oluşan gruplarının çok ırklı bir grup olduğunu, bu şekilde sentez müzikler yaparak müzikseverlerle buluştuklarını ifade etti. “Bu ismi ben buldum, birçok sebebi vardı. Şimdi gökkuşağı gibi rengârenk. Benim için ışıklar ve renkler çok önemli. Gökkuşağından öte demek; hani renklerimizden öte, cinsiyetimizden, milliyetimizden öte, dilimizden öte çünkü biz birbirimizi bazen anlamıyoruz dil yoluyla. Ama ruhumuzla, müziğimizle birleşiyoruz. Bu bizim için çok değerli bir şey bence” ifadelerini kullanan Ahmadian; Türkçe, Azerbaycan Türkçesi, Farsça, İngilizce ve Arapça parçalar söylediklerini belirtti.

Dört yıl önce Türkiye’ye geldiğini ve bu süre zarfında hep Eskişehir’de yaşadığını ifade eden Ahmadian: “Çok sevdim Eskişehir’i. Çünkü Eskişehir küçük ama çok güzel, çok sevimli. İnsanları iyi. Cana yakın. Bence çok kültürlü bir şehir. O yüzden de Eskişehir’i sevdim. Çok fazla genç olduğu için, öğrenci şehri olduğu için sanata açık bir şehir diyebilirim. İnsanlar seviyor, merak ediyor hatta uğraşıyorlar tiyatroyla, müzikle. Bu çok güzel bir şey çünkü sanatla uğraşan bir insan bir şekilde hem kendi ruhunu kötülüklerden arındırıyor, hem kendini güzelleştiriyor, hem de etrafına böyle güzel şeyler yansıtmayı başarıyor” ifadelerini kullandı. Yakın zamanda çıkacak olan bir albüm çalışmalarının da olduğunu belirten Ahmadian, grubuyla beraber düzenlenecek olan etkinlikte saat 20.30’da Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne alarak beş farklı dilde performanslarını sergileyecek.