Yüzügüllü, Eskişehir.Net canlı yayınında Soner Yüksel ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. 2014 yılında seçilen Yüzügüllü, şöyle konuştu: “2014 yılında büyüklerimizin bizi bu göreve layık görmesi ve halkımızın teveccühüyle belediye başkanı oldum. Doğma büyüme Sivrihisarlıyım. Ticaret hayatına da Sivrihisar’da başladık, Sivrihisar’da büyüdük… Bugün çoğu illerde ticaret yapmaya uğraşıyoruz. Sivrihisar’da okul hayatımızı tamamladık. Bizi tarihte de Sivrihisar halkı bi yerlere getirdi. Rabbim bize ve Sivrihisar halkına vefa borcumuzu ödemeyi bu şekilde bize nasip etti.”

SİVRİHİSAR’DA ÇITAYI YÜKSELTTİK
Yüzügüllü, “Sivrihisar her şeyden önce çok eski. Medeniyetlerin buluşma noktası… Kökü derinlere dayanan bir çınar. Fakat kendi kaderine terk edilmiş bir ilçeydi. Değeri çok, anlamı çok olan bir ilçe. 24 Saat ulaşımı olan bir yer. Ankara Ege’ye, Akdeniz’e, Marmara’ya gitmek için Sivrihisar’dan geçecek. Coğrafi bakımdan da çok mükemmel bir yer” diye konuştu. Yüzügüllü “2014 yılında göreve gelince zorluklar vardı. Halkımızla el ele verince her şey daha kolay oldu bizim için. Halkla beraber çalıştık. Sivrihisar’ı olması gereken yere taşımaya çalıştık. Bugün çok şükür Sivrihisar’da çıtayı yükselttik. İnşallah bundan sonra daha da ileri gideceğiz” dedi.

YEDİ ÜLKEDEN MİSAFİRLERİMİZ VARDI
Nasrettin Hoca’nın dünyaya mal olmuş bir değerleri olduğunu ifade eden Yüzügüllü, şöyle devam etti: “Sivrihisarlılar olarak bunu 2014’ten önce çok fazla sahiplenemedik. Biz çok şükür hocalarımızın bilimsel çalışmaları sonunda Nasrettin Hoca’nın mezar taşının, sandukasının okunması sonucunda Nasrettin Hoca’nın Sivrihisar’da doğduğunu… Zaten Sivrihisar’da doğduğu biliniyordu salnamelerde olsun başka kayıtlarda olsun… Biz bunu bilimsel olarak mezarının, aile kabristanının da Sivrihisar’da olduğunu bilimsel olarak kanıtladık. Bunu uluslararası arenaya taşıyalım dedik. Geçen sene düzenlediğimiz festivalde yedi ülkeden misafirlerimiz vardı. Hep beraber dolu dolu bir hafta boyunca Nasrettin Hoca’mızın festivalini yaptık.”

KADINLARIMIZ KONFERANSLARA ÇAĞRILIYOR
Başta kadınlar olmak üzere herkesin girişimci olmasını istediklerini anlatan Yüzügüllü “Bunun için kurslar düzenledik, geziler yaptık, etkinlikler yaptık… Bugün kadınlarımız Sivrihisar ticaretinde ön saflarda yer almaya başladı. KOSGEB’ten kurslar aldırdık ve KOSGEB destekli iş yerleri açıldı. Bugün Sivrihisarlı kadınlar ‘Kadın girişimci nasıl olmalı, ne yapmalı’ sorusunun cevabıdır. Kadınlarımız Ankara ve İstanbul’daki konferanslara çağırılıyorlar” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK KİLİM MÜZESİNİ AÇACAĞIZ
Yüzügüllü “Sivrihisar’ın meşhur kilimi vardır. Evlerde dokunmuş, her evin bir tezgâhı olur. Her kadın farklı desende, motifte kilimler yaparmış. Kilim demek kadının içindeki duygudur, sevinçtir, hüzündür, aşktır… Türkiye’nin ilk kilim müzesini açacağız. 21 Mart’ta açılışı yapacağız. 150-200 yıllık kilimleri sergileyeceğiz. Köylerden topladık…” diye konuştu.

HERKESİN GÖRÜŞÜ, FİKRİ ÖNEMLİDİR
Yüzügüllü şunları kaydetti: “İş yaparken atmadığımız, görmediğimiz noktalar olabilir. Ben her görüşe açığım. En iyisini, en doğrusunu ben bilirim demem. Öyle bir şey yok. Gözümüzden kaçan noktalar olabilir. O nedenle halkımın her söylediğini dinliyorum. İnsanız, her şeyin en iyisinin olmasını istiyoruz. Bende halka en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Herkesin görüşü, fikri önemlidir. Sivrihisar’ın geldiği nokta hepimizin başarısıdır.”

FESTİVALLER İLÇESİ OLDUK
İlçede yapılan festivallere de değinen Yüzügüllü, “Festivaller ilçesi olduk. Sadece Eskişehir değil, bölgeye hitap eden bir ilçe olduk. Festivallere katılım dışarıdan da çok fazla oluyor. Ankara, Konya, Afyon, Bilecik, Kütahya, İstanbul’dan gelenler var. Dövme sucuğumuz Sivrihisar’ın bir değeri… Yıllardır var, yıllardır biliniyor… Ama bir türlü ön plana çıkmamıştı. Biz bunun da kıymetini bilelim dedik. Festivali ilk kez yaptığımızda gördük bu lezzeti gelen misafirler çok beğendi. Geçen yıl düzenlenen Dövme Sucuk Festivali’nde 80 bin kişiyi misafir ettik. Bu sene üçüncüsünü yapacağız. Bu sene bir rekor denememiz olacak. Dünyadaki en büyük sucuklu yumurtayı yapacağız. Bir ton sucuk, iki bin yumurta kullanılacak. 25 metrekarelik özel bir sac yaptırıyoruz. Aşçılar Federasyonu’ndan da bin aşçı gelecek. 2 Şubat’taki festivalimize herkesi bekliyoruz. Ücretsiz ulaşım imkânı var. Ayrıntılar web sitemizden görülebilir” dedi.

2021’DE DE FABRİKA İNŞAATLARI BAŞLAR
Başkan Yüzügüllü, çalışmaları devam eden Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi için de şunları kaydetti: “2017 yılında göreve gelince 22 yıl önce alınmış bir organize sanayi kurma kararı gördük. Ama ortalıkta ne organize sanayi var, ne yeri var ne de nereye kurulacağının kararı var. 22 yıl önce Bakanlar Kurulu’nda Sivrihisar’a organize sanayi kurulsun diye karar alınmış fakat bir türlü icraata geçirilememiş. Hiç yol alınmamış. Evet, Sivrihisar’a sıcak paranın girmesi gerekiyor ama kalıcı paranın da girmesi gerekiyor. İş sahalarının da genişlemesi gerekiyordu. Her koldan yürümemiz gerekiyordu. Kolları sıvadık… Organize sanayimizi nereye kuracağız? Yeri tespit ettik, kamulaştırılması, planlar, projeleri… Elbette bunları yapmak kolay olmuyor. Zaman alıyor… Kurumlardan görüş alınıyor, yazılar yazılıyor, raporlar bekleniyor… En kısa sürede bunları bitirdik. Plan ve projeleri de tamamlandı. 2018’de ihaleye çıkacaktı. Ekonomik krizden dolayı ötelendi. Geçen yılın başlarında bu ihaleyi gerçekleştirdik. Altyapı ihalesini… Altyapı ihalesi faaliyete geçti. Bugün organize sanayimizin yolları olsun, kanalizasyonu, PTT’si hepsi yapılmaya başlandı. İki aydır yapılıyor. En zor kısım bitti. Kazma vuruldu ve çalışmalar başladık. İlçe bazında teşvikler almaya çalışıyoruz. Bakanlık bu konuda çalışmalarını tamamlamak üzere. Nasip olursa Sivrihisar ilçe bazında teşvik alacak ve Sivrihisar Organize Sanayisi en iyi şekilde yatırımcısına hizmete hazır hale gelecek, arsa satışına başlayacak. Bu sene alt yapı biter. 2020’nin sonuna doğru arsa satışlarına başlarız. 2021’de de fabrika inşaatları başlar diyoruz.”

SİVRİHİSAR ŞANTİYE ALANI GİBİ…
İkinci dönemi için yapacaklarını anlatan Yüzügüllü “İlk dönemimizde Sivrihisar’ı Türkiye tanıdı. İkinci dönemde Dünya’ya tanıtacağız. Sivrihisar, Dünya’nın merkezidir. Dünya ‘merkezini’ tanıyacak” dedi. Başkan son olarak “Sivrihisar şantiye alanı gibi… Doğalgaz döşeniyor, elektrik hatları yerin altına alındı, kanalizasyon yenilendi, su şebekeleri yenilendi… Bir yandan da restorasyonlar devam ediyor” dedi.