Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Tepebaşı Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve her yaştan insana farklı metotlar ile matematiği sevdirmeyi hedefleyen Matematik Evi, Dünya Matematik Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Bugüne dek Pi Günü olarak kutlanan ve UNESCO tarafından Dünya Matematik Günü olarak ilan edilen gün, Matematik Evi tarafından da etkinlikler ile kutlanacak. Öğrencilerin yanı sıra matematiğe ilgi ve merak duyan tüm vatandaşların davet edildiği Dünya Matematik Günü etkinlikleri, sunumlar ile başlayacak. Sunumlarda; “Pi nedir? Tarihsel süreçte hesaplanmasına yönelik anlatım”, “Dairenin alan formülü ve Pisagor teoreminin ispatı”, “Bir sayı tut oyunu ve Möbius şeritlerinin gizemi” başlıklı konular eğitmenler tarafından aktarılacak. Sunumların ardından hazırlanan masalarda ise çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Üç ayrı grupta katılımcılar, dikdörtgenin kareleştirilmesi, üç geçit bir anahtar, kayıp kare, fleksi küp, kim 20, düğümler, Könisberg köprüleri, origami örnekleri, kibrit çöpleriyle kadeh ve para etkinliklerini deneyimleyecek.

Matematik Evi yetkilileri, matematik bilgi seviyesi gözetmeksizin her vatandaşın etkinliğe katılabileceğini belirterek tüm Eskişehirlileri 11 Mart Çarşamba günü saat 15.30’da Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenecek programa davet etti.