Orkestra Şefi Ender Sakpınar’ın yönettiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Özel Konseri, Eskişehir Kadın Dayanışması Platformu’nun, kadınların yaşama, özgürlük, eşitlik, nafaka, boşanma, eğitim, eşit işe eşit ücret, adalete erişim, sağlık ve şiddetsiz yaşam haklarından “Vazgeçmiyoruz” dedikleri video gösterimi ile başladı. Konserde, Seran Bilgi, “Ünzile, Kal Deme, Mad About You, You Gotta Be” gibi kadınları anlatan 14 şarkı seslendirdi. Seran Bilgi’ye sahnede senfoni orkestrasının yanı sıra piyanoda Devrim Yeşilpınar, gitarda Alpay Çiftçi, basgitarda Ozan Musluoğlu ve davulda Burak Durman eşlik etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in bir ödül törenine katılmak için şehir dışında olması sebebiyle, konsere Başkan Vekili Nuray Akçasoy katıldı. Sanatçıları sahnede tebrik eden ve plaketlerini takdim eden Akçasoy dinleyicilere Başkan Büyükerşen’in, “Hayatın her alanında var olmak için mücadele eden ve ne olursa olsun haklı mücadelesinden vazgeçmeyen, emekleri, sonsuz sevgileri ve ürettikleriyle yaşamı değerli kılan tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü sevgi ve saygılarımla kutluyorum” ifadelerinin yer aldığı mesajını okudu. Daha sonra konuşmasını sürdüren Akçasoy, Seran Bilgi’nin ülkemizi dünyada da sesiyle temsil ettiğini ve kadınların istediklerinde neler yapacağının canlı kanıtı olduğunu söyledi. Nuray Akçasoy, salondaki kadın dinleyicilerin ve orkestradaki kadın sanatçıların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, konsere katkıda bulunan Eskişehir Sanayi Odası ve LAVA A.Ş.’ye teşekkür etti.

Eskişehir’e ilk kez 2016 yılında geldiğini belirten Seran Bilgin, uzun yıllardır gelemese de Eskişehir’in kendisinde özel bir yeri olduğunu ve senfoni orkestrasıyla şarkı söylerken ailesiyle birlikteymiş gibi hissettiğini ifade etti.