Vatandaştan gelen mesaj şu şekilde;

“Yunus Emre Caddesi’nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’nun yıkılmasından sonra üç dört senedir düzeltilmeyen ve her gün binlerce insanın gelip geçtiği, yüzlerce engellinin ve bebek arabalı vatandaşın zorlanarak geçmeye çalıştığı kaldırımın hâli. Zaman zaman duyarlı vatandaşlarımız konuyu gerek Büyükşehir Belediyesi’ne gerek Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne iletmelerine rağmen, sorun bir türlü çözüme kavuşturulmuyor. Şehrin göbeğindeki bu yıkılan binanın, çöplüğe dönmüş görüntüsü ise Avrupa kentine hiç ama hiç yakışmıyor.”

Levha olmaması güvenliği tehlikeye atıyor

Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri’nin yıkımına karar verilmesinin ardından Onur Sokak, yeni pazar yeri olarak belirlenmişti. Vatandaş, söz konusu sokağın girişine herhangi bir uyarı levhası konulmadığını, araçların da Kurtuluş Mahallesi’ne girmek istediklerinde pazarla karşılaştıklarından da bahsetti;

“Eskişehir Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri’nin yıkım çalışmalarından dolayı, pazarcı esnafına çarşamba ve cumartesi günleri için Onur Sokak gösterilmişti. Ancak buraya kurulan pazardan çoğu sürücü habersiz olduğu için özellikle Yunus Emre Caddesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne giriş sokağı olan Üçtop Sokak’a döndüklerinde pazarla karşılaşıp geri geri tekrar Yunus Emre Caddesi'ne çıkmak zorunda kalıyorlar. Bu da can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.”

“Bununla alakalı gerek cadde esnafları gerek pazarcı esnafı Büyükşehir Zabıta ile Odunpazarı Zabıta’ya haber verip sokak başlarına uyarı levhaları istemesine rağmen topu birbirlerinin üzerine atıp maalesef sorunu çözmüyorlar.”