Çalışkan, Kanal 26’da saglisolluhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar’ın konuğu oldu. Çalışkan, partisinin 2023 ve 2024 hedeflerine ilişkin şöyle konuştu: “Eskişehir’deki hedeflerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın hedeflerinden farklı değil. Bizim 2023 hedefimiz öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden seçtirebilmek ve AK Parti’nin şehirde en çok oyu almasını sağlayabilmek. Yani Türkiye’nin hedeflerinden farklı hedefler değil bunlar. Biz aynı hedefyerle yola çıktık, aynı şekilde devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın almış olduğu yüzde 46 oyu aşabilmek, AK Parti’nin alabileceği en yüksük oyu alabilmek. Bu doğrultuda çalışıyoruz.  Sandık başkanlarımızı ve sandık yönetimlerimizi hazırladık. Bugün seçime hazırız biz. Ramazan’ı fırsat bildik, sahaya indik.  İftar, sahur, erzak… Tüm programları yaptık.”
Üç tamam, hedef dört 
“2024’ü konuşmak için erken, 2023’ü geçmemiz lazım. Bizim Eskişehir’de dört milletvekiline ilişkin hedefimiz var. 6’ya düştü, belki gelecek yıl farklı bir şey olabilir. Altıya da düşse, yediye de çıksa biz üç vekil çıkarıyoruz. Dördüncü milletvekilini çıkarma hedefimiz var. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Milletvekillerimizle birlikte entegre olmuş bir vaziyette gönüllere girmeye çalışıyoruz.”
Karşımızdakilerin başarısı değil! 
Bir vatandaşın “Genel seçimde birinci parti çıkıyoruz ama yerel seçimlerini kaybediyoruz. Bunun nedeni ne, bu sefer değişecek mi” sorusu üzerine “Bizim seçimleri kaybetmemizin nedeni karşımızdakilerin başarısı değildir. Bizim bir olma, birlik olma, birlikte hareket etmeye ilişkin dönem dönem yaşanan sıkıntılarımızdan kaynaklıdır. İnanın bu şehirde adayın kim olduğunun önemi olmaksızın biz Büyükşehir Belediyesini kazanırız. Çok net bir şekilde söylüyorum” dedi.