Yaşanan olayların sağlık çalışanları camiasını derinden üzdüğünü belirten Köksal, “Doktor Samet Temel Yunus Emre devlet hastanesinin bir çalışanıdır. Bir parçasıdır. Makinenin dişlilerinden bir tanesidir. Hastane İdaresi ile yaşanan daha önceki nöbet ücreti ve doğrum servisi çalışma düzeni itirazları konusu nedeni ile dilekçe cevap şeklinde geçen süreç sebebi ile Kınama cezası almıştır. Bu sebeple de 2 ay geçici görevle Sivrihisar Devlet Hastanemize görevlendirilmiştir. Ancak hala Yunus Emre devlet hastanesinin kadrolu bir çalışanıdır “ dedi.

Meseleyi şahsileştirmek, siyasallaştırmak, taraflaştırmak, bir hain çıkarma girişimi tüm sağlık çalışanlarını inciteceğini belirten Köksal, “Yaşanan olay sonrası sosyal medyada birçok yorum ve paylaşım yapılmıştır. Mağdur olan anne ve anne adaylarının açıklamalarını gördük, görüyoruz. İdari bir karar alınmış ve uygulanmıştır. Burada en büyük mağduriyet anne ve anne adaylarımızdır. 9 aylık gebelik izlemi olan ve gebeliğinin 6. ayında olan anne adayları Sivrihisar İlçesine gidip muayene/izlemini mi yaptıracak? Ani alınan yönetim kararları sonucu doktor ile idare arasındaki sürtüşme hasta mağduriyeti ne sebep olmuştur. Adli ve idari kanallara ulaşan olaylar silsilesi sonucunda en büyük mağduriyeti vatandaşlarımız yaşamaktadır. Konunun ilgililerini itidale davet ediyoruz. Gönül isterdi ki olaylar bu boyuta gelmeden kişilerarası insani ilişkilerle çözülsün ancak iş yükünü ve pandeminin stresini kaldıramayan idareci arkadaşlarımız süreci yönetmekte sıkıntı yaşamıştır” dedi.

Soruşturma tıbbi mi ahlaki mi?
“Bir doktorun hukuksuzca ve tebligat yapılmadan odasından zorla çıkartılmak istenmesi çalışma barışını bozmuyor mu?” diye sorran Köksal, “Doktor Samet Temel 2 aylık geçici görevlendirme ile yani geçici olarak gitmesine rağmen neden hastane ile hiç alakası yokmuş ve odası boşaltılarak başka bir poliklinik şeklinde kullanılıyor gibi bir algı oluşturmak istenmiştir!

Doktor Samet Temel’e açılan soruşturma içeriği tıbbi mi?

Ahlaki mi?

Doktoru odasından çıkartmak güvenlik görevlisinin görevi mi dir ? İdare ile sorun yaşayan ve ceza alan ve ilçeye görevlendirme yapılan bir sağlık çalışanın hastaneye girmesi sakıncalı ve yasak mı?” diye konuştu.

Skandallara çözüm bulun
Sağlık bakanlığına seslenen Köksal, “Sayın Bakanımızdan, şehrimizin vekil tayin ettiği kıymetli büyüklerimizden; şehrimizde son dönemde yaşanan skandallara gecikmeden çözüm bulunmasını ve gerçek gündemimiz olan sağlık çalışanlarımızın haklarını teslim ederek pandemi mücadelemizi güçlendirmesini bekliyoruz.” dedi.