Tepebaşı Belediyesi’nin kent halkı tarafından çok sevilen projelerinden Kadın Üretici Ürün Satış Noktası ve Ekolojik Pazar, normalleşme sürecinde hafta içinde hizmet vermeye devam edecek.

Tepebaşı Belediyesi’nin kırsal mahalle sakini kadınlarının üretimine destek olmak amacıyla Temmuz 2019’da hayata geçirdiği Kadın Üretici Ürün Satış Noktası salı günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi No: 2/1 adresinde (Yunus Emre Devlet Hastanesi eski acil girişi) hizmet verecek.

Üretici kadınlar perşembe günleri Özdilek Sanat Merkezi’nde ve cuma günleri de Batıkent Belde Evi bahçesinde doğal ürünleri kent halkına sunacak.

Perşembe günleri Ekolojik Pazar

Tepebaşı Belediyesi’nin Eskişehir’in ilk ve tek ekolojik pazarı olarak 2010 yılında Eskişehir halkıyla tanıştırdığı Ekolojik Pazar da perşembe günleri hizmet verecek.

Ekolojik Pazar, doğru beslenme, güvenli gıda üretimi ve tüketiminin adresi olarak faaliyet gösteriyor. Ekolojik Pazar, pek çok sertifikalı ürünü, yıllardır kent halkına ulaşmasını sağlıyor. Batıkent Belde Evi’nde hizmet veren olan Ekolojik Pazar, sertifikasyon kuruluşlarının kontrolünde üretilen ve satışa sunuluncaya kadar denetim altında tutulan ürünler ile Eskişehirlilerin beğenisini topluyor.

Öte yandan hem Kadın Üretici Ürün Satış Noktası hem de Ekolojik Pazar, koronavirüsle mücadele kapsamında hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı gibi önlemler eşliğinde faaliyet gösteriyor.

El işi ürünler de var

Öte yandan perşembe günleri Batıkent Belde Evi bahçesinde Kadın Üretici El İşi Satış Nokta’sı da hizmete girdi. Kırsal mahalle sakini üretici kadınlar, emeği göz nuru ürünlerini kent halkının beğenisine sunuyor.

Kadın Üretici Ürün Satış Noktası ve Ekolojik Pazar; hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı gibi koronavirüs önlemleri eşliğinde hizmet veriyor.