Tepebaşı Belediyesi’nin kadın üreticilerin emeklerini kazanca dönüştürmeleri için hayata geçirdiği ve Eskişehirlilerin ilgisi ile haftada 3 gün faaliyet gösteren Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, yerel ürünleri kent halkı ile buluşturmayı sürdürüyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından üreticilere ücretsiz tezgah, çadır gibi imkanların sağlandığı Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, salı günleri Uluönder Mahallesi Avlulu Çarşı arkasında, perşembe günleri Özdilek Sanat Merkezi’nde ve cuma günleri de Batıkent Belde Evi bahçesinde hizmet veriyor. Satış noktasında kadınların el emeği ile ürettikleri hamur işi, salça, turşu, reçel, kurutulmuş sebzeler, makarna, mantı, tarhana, tatlı, ev yemekleri, meyve, sebze, el işi, çeyizlik ve örgü gibi ürünler beğeniye sunuluyor. Projeye katılan kırsal mahalle sakini üretici kadınlar, Tepebaşı Belediyesi’ne sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür ediyor. Kadın Üretici Ürün Satış Noktası’nı ziyaret eden vatandaşlar da doğal ürünlere ulaşmaktan ve kadın emeğinin desteklenmesinden duydukları memnuniyeti belirtiyor.

Kadın Üretici Ürün Satış Noktası; hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı gibi koronavirüs önlemleri eşliğinde hizmet veriyor.