Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği tarafından Yeryüzü Ekoloji Okulu projesi kapsamında yapılacak olan Doğa Stajı programı başlıyor.
5 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Özdilek Sanat Merkezi’nde başlayacak olan programın ilki Prof. Dr. Serap Çimen Erdoğan’ın “Doğa Eğitiminde Sınıf Yönetimi” atölyesi olacak.

Diğer yandan Yeryüzü Ekoloji Okulu koordinatörleri tarafından staja yönelik şu açıklamalarda bulunuldu:
“Doğa Stajı programı 5 Mart cumartesi günü başlıyor. 10 hafta sürecek programda Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği bölümünde okuyan 52 genç doğa ve mekan temelli atölye programlarına katılacaklar. 
Yeryüzü Ekoloji Okulu çocuklar dışında fabrikaların, devletin, toplumun ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş okullar ve müfredatlar yerine yeni kapsayıcı okullara, eğitim programlarına, tek taraflı bilgi akışına dayalı, hiyerarşik ilişkileri besleyen sınıf sistematiğinin yerine eşit ilişkilenmeyi besleyen öğrenme ortamlarına, oyunu teşvik eden, oyunun önünü açan bir anlayışa sahiptir ve çocukları açık havaya çıkarmayı hedeflemektedir. Kapsayıcı eğitim modelimiz doğayla ilişki kurmayı, bir arada yaşama kültürünü, sürdürülebilirliği, toplumsal aktivizmi ve mekân bilincini ön plana çıkarmalıdır. Doğa ve Mekan Temelli Eğitim Programı yazımı için 2 çalıştay yapılmıştır. Bu anlayışla yola çıkarak nihai faydalanıcılarımız çocuklara ulaşmanın diğer bir yolu da öğretmen adaylarına bu sistemi aktarmak ve onlara öğretmenlik hayatlarında eğitimde izleyebilecekleri alternatif bir yol göstermektir. 
Bu proje kapsamında okul öncesi ve sınıf öğretmenliği okuyan 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine doğayla ilişkilenmeyi, yeni yüzyılın gerekliliklerini karşılayabilecek bir bakış açısı kazandırmayı, alternatif eğitim metotları hakkında fikir sahibi olmayı ve onları uygulayabilme becerisini kazandırmayı, öğretmenlik hayatlarında kullanabilecekleri yeni beceri setleri kazandırmayı amaçlamaktayız.”