Çocuklar, insülin ölçümü için her gün 10-15 kez iğne kullanmaktan artık parmaklarını hissetmediklerini söylerken; alileler, “Çocuklarımızın parmaklarındaki sinir hücreleri iğne kullanmaktan zarar gördü. Artık bir paketi bile açamıyorlar. Bazı illerimizde valilik tarafından destek veriliyor. Eskişehir’de bu destek verilmeli, sensörler devlet tarafından karşılanmalı. Çocuklarımızın acı çekmesi hepimizi kahrediyor” dedi. Ailelerle birlikte Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret eden Çakırözer, “Diyabet hastası yavrularımız ve aileleri insülin ölçüm sensörünün devlet tarafından karşılanması için mücadele veriyor! Sensörler sadece bir konfor değil, diyabetli çocuklarımızın tedavisi ve ailelerin çocukların durumunu kontrol edebilmeleri için vazgeçilmez bir ihtiyaç. Bu acıdan çocuklarımızı kurtaralım” dedi.

DİYABETLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİYLE BULUŞTU

Türkiye’de binlerce, Eskişehir’de ise 180 Tip 1 diyabetli çocuk her gün düzenli olarak şeker ölçümü yapmaya ihtiyaç duyuyor. Okul çağındaki çocukların çoğunluğunu oluşturduğu diyabetli çocuklar, sürekli parmaklarını delerek, kan şekerlerini ölçmek ve uygun dozda insülin tedavisi olmak zorunda. Bu durum diyabetli çocukları her gün onlarca kez parmaklarını delmek zorunda bırakırken, yaşamlarını da olumsuz etkiliyor. Aileler iğneler yerine cilt altına yerleştirilen sensörlerle bu ölçümün yapılabileceğini dile getirirken, sensörlerin devlet tarafından karşılanması için destek bekliyor.

“ÇOCUKLARIMIZ ARTIK PARMAKLARINI HİSSETMİYOR”

Eskişehir’de diyabetli çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, diyabetli çocukların sıkıntı ve taleplerini dinledi. Aileler, “Çocuklarımız okulda, evde, sokakta şeker ölçümlerini yaparken iğneli aparat kullanarak parmaklarından ölçüm yapmakta. Günde 10-15 kez, ayda en az 250-350 kez bu ölçüm yapılmakta. Çocuklarımız her gün onlarca kez iğne aparatlı cihazlarla insülin ölçümü yaptığı için artık parmaklarını hissetmiyor. Sinir hücreleri zarar gördüğü için paket açamayan çocuklarımız var. Bazı illerimizde bu sensörlerin karşılanması için Valilikler destek veriyor. Eskişehir’de de Devlet destek olmalı, çocuklarımız bu acıdan kurtulmalı” dedi.

AİLELERLE VALİYE ZİYARET: “ÇOCUKLARIMIZI BU ACIDAN KURTARALIM”

Çakırözer buluşmanın ardından diyabetli çocuklar ve aileleriyle Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı da ziyaret ederek, insülün ölçüm sensörlerinin devlet tarafından karşılanması için destek istedi. Çakırözer, ailelerle birlikte, “Çocuklarımızı bu acıdan kurtaralım” çağrısına bulundu.

Çakırözer, Eskişehir Valiliğine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından şöyle konuştu:

“Diyabetli çocuklar ve ailelerimizle Eskişehir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek sensörlerin devlet tarafından temin edilebilmesi konusunda destek istedik. Valimiz Sayın Ayyıldız’a hem aileleri kabulü, hem de ziyaretimizde ailelere gerekli çalışmaların başlatılacağı yönündeki açıklamaları için teşekkür ederiz. İnanıyorum gerekli çalışmalar yapılarak evlatlarımızın acı çekmeleri ve daha iyi ölçüm yapabilmelerinin önü açılacak. Çocuklarımızın çektiği acı dinene kadar konunun takipçisi olacağız.”