Yapılan görüşme sonucu DEVA Partisi il başkanı 1999-2004 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan İsmail Haşim Ateş oldu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Cihan Yıldırım, Ateş için bunları yazmıştı:

Yerel seçim Odunpazarı / 3
İTÜ inşaat mühendisliğini bitirip kafasında hayallerle Eskişehir’e döndü.
Girişimciydi...
Hiç vakit kaybetmeden özel sektöre atıldı. Bu sırada Selami Vardar, alt yapı işine başlamak üzereydi.
İngiltere’de alt yapı üzerine eğitim almıştı...
Vardar’a söylediler... Yolları hemen kesişti. İmar Limited’de görev verildi. Vardar’ın öncülüğünde kanalizasyon sorununu çözdüler.
Aynı zamanda DSP üyesiydi...
99 seçimleri yaklaşırken Sarıcakaya taraflarında hal binası yapıyordu. Beton dökme işi saat 16.00 gibi bitmişti. Ofisine geldiğinde arkadaşları ‘hadi’ dedi. Tamamlanacak evrakları koydular önüne... Yarım saatte tamamladı, Büyükerşen’e başvurdu!
Odunpazarı Belediye Başkanı olmak için...
35 yaşındaydı. Deve dişi gibi rakipleri vardı. Başvuranların sayısı 15’in üzerindeydi.
Örgütün de bastırmasıyla aday oldu.
Ayhan Boyer gibi isimlerle yarıştı. DSP ve Büyükerşen rüzgârına kendi rüzgârını da katmıştı. Gösterişli bir oy oranıyla Odunpazarı Belediye Başkanı oldu.
Gençti, heyecanlıydı ama hazırlıksız değildi.
Para yoktu, borç çoktu ama bunlar bahane değildi.
Sabahtan akşama kadar mesai yapıyordu. Kimilerine göre Eskişehir’de modern belediyeciliği başlatan isimdir. Başta toplu sünnet törenleri olmak üzere sosyal belediyecilik yönüne hala vurgu yapılıyor.
Odunpazarı’nda tarihi bölgede ilk cephe iyileştirmesini de o yaptı. O sıralar Odunpazarı’nda gündüz bile gezmek tehlikeliydi!
İstiklal ve Arifiye’de de güzel işlere imza attı...
Tüm bunları yaparken bir yandan da Büyükerşen ile arası açıldı. Hoca, Ayhan Boyer dönemindeki borçtan dolayı haciz gönderdi. Dönemin tanıkları çoğu kez Hoca tarafından ‘engellendiğini’ ifade ediyor.
Emek ve 71 Evler’i çamurdan kurtarmak istedi. Hoca ile arası bozulunca asfalt bulamadı. Asfalt o zaman sadece Büyükşehir’de var. Oturup ağlamadı! Gitti kilit taş tesisi kurdu. Emek ve 71 Evler’i kilit taşla donattı. Ahaliyi çamurdan kurtardı.
O nedenle mahalle sakinleri beş altı ay önce kaldırım yapmaya gelen belediye ekiplerine onun ismini vererek “Biz hala onun yaptığı kaldırımlarla idare ediyoruz” diye sitem etmişti.
Hoca ile yaşadığı sıkıntıyı çözemedi. 25 kişilik meclis üyesi arkadaşlarını toplayıp “aranızdan birini seçin, ben bırakıyorum” dedi. Hiç tahmin edilmeyecek bir şey oldu. Meclis üyeleri Büyükerşen’e rağmen “seninleyiz, devam et” dediler.
Seçildikten yaklaşık bir yıl sonra DSP’den ayrıldı. Örgütün içinden gelen tek başkandı. Çok çalışmanın politikada başarı için yeterli olmadığını genç yaşında öğrenmiş oldu.
CHP’ye geçti...
Hizmetlerini daha artırdı...
2004 seçimine CHP’den girecekti. Adaydı ama seçime giremedi... Çünkü CHP evrakları zamanında seçim kuruluna götüremedi. Seçime girmiş olsa kazanma ihtimali olduğu hala konuşuluyor.
2009’da AK Parti’den Büyükşehir adaylığı için başvurdu. 2014 yılında yine AK Parti’den Odunpazarı aday adayı oldu.
Not: Bahsettiğim kişi İsmail Haşim Ateş. Önümüzdeki dönem AK Parti cephesinde ismini sık duyacağız. Ateş hakkında biraz ön bilgi vermek istedim.

21 mart 2018