Öğretmenevinde düzenlenen programa; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eğitim Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, Genç Memur-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi” ödül töreni vesilesiyle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan tüm öğrencileri tebrik etti.
Ödül alan öğrencileri canı gönülden kutlayan Vali Çakacak, ramazan ayının bereketinden de bahsederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bizim için bu mübarek Ramazan ayının anlamı çok büyüktür. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bu itibarla birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirecek her türlü etkinlik bizim için önemlidir. İftarlarda bunlardan biridir. Ramazanın bereketini, yardımlaşmayı, birlikte olmayı, bir olmayı da hatırlatıyor her zaman. Bu etkinliğe 700 öğrencimiz katılmış. Ben, bu etkinliğe katılan öğrencilerimizin en azından bu üç değerli insanı yakından tanıma fırsatı bulduklarına inanıyorum. Bu değerli insanların eserlerini tanıdılar. Bu etkinliğe katılan 700 öğrenci bu anlamda çok büyük ödül aldılar. Hepsini canı gönülden kutluyorum.”


Dinimizin ilk emrinin “Oku” olduğunu hatırlatan Vali Çakacak, “Bu vesileyle ödül alan veya alamayan ama bu anlamlı etkinliğe katılmış tüm öğrencilerimizi, öğrencilerimize yarışma boyunca rehberlik eden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” dedi.
Dereceye giren veya girmeyen öğrencilerin hepsini ayrı ayrı kutlayan Eskişehir Milletvekili Avcı da, seçilen kitapların ve yazarlarının çok büyük değer olduğunu söyledi. Türk insanın çok iyi okuduğunu kaydeden Avcı, yayınlanan eser bakımında Türkiye’nin dünyada ilk 10’da olduğunu ifade etti.
 Yarışmaya, ilimizdeki 36 liseden yaklaşık 700 öğrenci katıldığının belirten Eğitim Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Karaman ise, “Proje kapsamında Mustafa Mutlu’dan “Ya Tahammül Ya Sefer”, Rasim Özdöneren’den “Gül Yetiştiren Adam” ve Aliye İzzetbegoviç’den “Köle Olmayacağız” kitapları öğrencilerimize ücretsiz dağıtıldı. Okutulan kitaplar hakkında öğrencilerden kompozisyon yazmaları istendi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden oluşan bir komisyon, yazılan kompozisyonları değerlendirerek dereceye girenlere ödül vermeyi layık gördü.” diye konuştu. 
Konuşmalardan sonra ödül alan öğrencilere ödülleri, Vali Çakacak ve Eskişehir Milletvekili Avcı tarafından verildi.