Aydıngör şunları dedi:

"Türkiye de 1-7 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olarak kabul edilmiştir. Her yıl Mart ayının ilk haftası deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından farkındalık yaratmak üzere etkinlikler yapılmaktadır. Dorlion Arama Kurtarma Derneği olarak bizlerde her yıl bu farkındalık etkinliklerini yalnızca deprem haftasında değil, bütün bir yıl boyunca yapıyoruz.

Ülkemiz, Alp-Himalaya (Akdeniz Çevresi) Deprem Kuşağı olarak adlandırılan ve her yıl Dünya’da meydana gelen depremlerin yaklaşık % 20 civarındaki kısmının oluştuğu bölgenin, en tehlikeli kesiminde yer almaktadır.

1900 den günümüze kadar meydana gelen büyük depremler bakımından Türkiye 77 deprem ile dünyada dördüncü sırada yer almaktadır. Kısacası dünyanın yüksek riskli olarak değerlendirilebilecek bir coğrafyasında bulunmaktadır.

Ülkemizi afetler açısından değerlendirdiğimizde meydana gelen afetlerin %61 ini depremlerin oluşturduğunu, ülkemiz topraklarının %92’sinin deprem bölgesinde olduğunu görüyoruz.

Depremler, can ve mal kayıplarına yol açmasıyla birlikte günlük yaşantımızı olumsuz etkileyen, insan ve yaşadığı çevre arasındaki dengenin bozulmasına neden olan olaylardır. Bu nedenle deprem gerçeğiyle yüzleştiğimizde kriz yönetimini yerine risk yönetimini öncelemenin her açıdan daha iyi olacağı yadsınamaz. Depremin ne zaman, nerede olacağını bilmiyoruz ama neler yapmamız gerektiğini biliyoruz ve yapabiliriz.

Depreme hazırlıklı olmak ve zarar azaltmaya yönelik çalışmalar olası bir afet durumunda meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının azaltılması veya tamamen önlenmesine yönelik faaliyetlerdir ve mutlaka yapılmalıdır.

Dorlion Arama Kurtarma Derneği olarak bizler; 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle tüm halkımıza ülkemizin deprem gerçeğini unutmamalarını ve afetler yaşanmadan önce önlemlerini almalarını öneriyoruz."