Demokrat Mühendisler Grubu adına başkan adaylığını açıklayan Ender Kelleci, “Geçen dönem şubemiz için başarılı faaliyetler gerçekleştirdik. Yeni dönemde de hedefimiz, şubemizi daha da ileri bir noktaya taşımaktır” dedi.

Meslek birlikteliğinin arttırılması ve teknik ve sosyal paydaşlığın oluşturulması için çözüm odaklı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini belirten Kelleci, “Yönetim anlayışımızın bir parçası olarak çağın gereksinimlerine uygun yenilikçi projeler üreteceğiz. Projelerimizin temelini de üyelerimizin etkin örgütlenmesi, sorunlara toplum odaklı çözüm bulunması ve mesleğin geleceğine yön veren projeler üretilmesi ilkelerine dayandırdık. Bu üç ilke odamızın; erişilebilir, denetlenebilir ve üretkenliğinin sürdürülebilir olmasına imkân sağlayacaktır.

“Kurumsallaşma, örgütlenme ve mesleki itibar bizim için önemli”
Yeni dönemde üç konunun kendileri açısından önem arz ettiğini vurgulayan Kelleci, “Kurumsallaşma, örgütlenme ki, özellikle Genç Üyelerin ve EMO Genç örgütlenmesi ve mesleki itibarın artırılması, meslek alanlarımızın kısıtlanmasına karşı daha yoğun mücadele edeceğiz, alanımızla ilgili her konuda ve her yere sesimizi duyuracağız bunlarla ilgili etkinlikler yapacağız. Eskişehir şubesini daha güçlü, daha kurumsal bir hale getirmek istiyoruz. Mesleğimizin itibarını daha da arttırmak için de ulusal düzeyde eğitimler, paneller, konferanslar düzenleme düşüncemiz var. Ayrıca fırsat bulduğumuz her platformda meslek alanlarımızla ilgili haklarımızı savunacağız, başta sosyal medya olmak üzere tüm iletişim araçlarıyla üyelerimizi bu sürecin içine dahil edeceğiz. Üyelerimizin işsizliğinin azaltılması, mühendislik uygulama alanlarının geliştirilmesi ve bu alanlara yönelik mevzuatların oluşturulması amacıyla Genel Merkezimize destek verilecek çalışmalarda da yer almak istiyoruz” dedi.

“Çevre sağlığını gözeteceğiz”
EMO Eskişehir Şubesi olarak çevreye uyumlu ve duyarlı bir kalkınma ve sanayileşme, tabiat varlıklarının korunması ve insanların sağlıklı bir çevrede huzur içinde yaşaması için mesleki teknik bilgilerini bu doğrultuda seferber edeceklerini ifade eden Kelleci açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Ülkemizin koşullarına uygun, yerli-yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ön planda tutan, ekonomi-sanayi-tarım-çevre-eğitim-ulusal güvenlik ve ulaşım politikaları ile bütünleşik, insanımıza odaklı enerji politikalarının bir an önce hayata geçirilmesi bir an önce ele alınmalıdır. Enerji üretiminde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verilmesi, kaynak potansiyelimizin gerçekçi yaklaşımlarla ortaya koyarak Temel bir insan hakkı olan enerji hizmeti ucuz, kesintisiz ve kaliteli bir şekilde kamu tarafından sunulmalıdır. Bu kapsamda başta şehrimize yapılmak istenen kömürlü termik santral projesi olmak üzere çevreye zararlı yeni lisans talepleriyle mücadelemiz devam edecektir.”

Ayrıca meslek alanımızla ilgili sorunların çözümü, arge ve üretime dayalı kalkınmayı temel alan politikaları benimsemesi, üretim ve argenin beyin gücü olan mühendislerin çalışma koşullarını ve itibarını iyileştirmesi ile mümkündür. Bu kapsamda özellikle arge ve üretim sektöründe çalışan üyelerimizle daha etkin iletişim kurarak, meslek alanımızın çeşitliliğini odamız içinde artırmayı ve daha fazla söz sahibi olmasını hedefliyoruz.

Mesleki bilgi birikimini paylaşan, bu bilgi birikimini toplumun ve üyelerinin yararına kullanan, hayata dokunan, çevreye duyarlı, üyelerinin ve toplumun gelişimine katkı sağlayan projeleri hep beraber oluşturan, maddi ve kişisel kaygılardan uzak ve toplum yararına çalışan genç ve dinamik bir ekip olacağız.”

“Katılımcı ve aidiyet duygusu yüksek bir şube olacağız”
Şube üyeleriyle beraber hareket ederek; problemlerine çözüm üreten, katılımcı ve aidiyet duygusu yüksek bir şube olmak istediklerini vurgulayan Kelleci şunları kaydetti:

“Hızlı karar alan ve uygulayan bir yönetim anlayışıyla hareket ederken eleştirel düşünceye de saygı duyarak ve üyelerimizin projeler içerisinde söz sahibi olmalarını sağlayarak katılımcılığa önem vereceğiz. Şube Danışma Kurulları’nda üyelerimizin fikirlerinin ön plana çıktığı, üye düşüncelerinin doğrudan Yönetim Kuruluna iletildiği ve komisyonların da şube politikalarına yön vereceği etkin bir yapı sağlanarak toplumsal faydayı ön plana çıkaran, birleştirici, kapsayıcı projeler üreten bir yönetim olacağız.”

Tüm bu projeleri hayata geçirebilmek için üyelerin desteğini beklediğini aktaran Kelleci, tüm üyeleri 18 Ocak 2020 günü saat 13:00’da Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Şube Genel Kuruluna ve 19 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan Şube Yönetim Kurulu seçimlerine davet ederek heyecanlarını paylaşmaya ve bu değişime ortak olmaya davet etti.