Uzm. Dr. Akgün, konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Covid gibi RNA virüslerinde mutasyonun olağan olduğunu söylemiştik. Maalesef mutant virüs Avrupa ülkelerinden sonra ülkemizde de hızla yayılıyor. Sağlık Bakanı her geçen gün artan sayıda bu yeni virüsün görüldüğü illeri açıklıyor. Avrupa'da birçok ülke sınırlarını kapatıyor ve ülkeye gelen uçuşları engelliyor.”

VİRÜSÜN BULAŞTIRICILIĞI ÇOK DAHA YÜKSEK
“Bu yeni mutant virüsün bulaştırıcılığı çok daha yüksek. Çünkü virüsler yaşamak için muhtaç olduğu konakları (hücrelerinde yaşadığı canlılar) yok etmek yerine öldürücülüğünü azaltarak, bulaşma hızını arttıracak şekilde mutasyon geçirir. Prof. Dr. Can Öztürk’ün dediği gibi işin en üzücü tarafı bu yeni mutant virüsün şu anki aşılardan beklenen iyiliği olumsuz yönde etkileyecek olması. Yani her yıl değişen grip virüsü için (İnfluenza) yeni aşı üretildiğinden grip aşısı her yıl tekrarlanmaktadır.”

HERKES DEĞİL SADECE RİSKLİ GRUPLAR
“Ve herkes değil sadece riskli gruplara aşı yapılması tavsiye edilmektedir; yani çok yaşlı ve düşkün kişilere, kronik hastalık veya kanser nedeniyle bağışıklık sistemi düşük olanlara vb. Doğayla yapılan savaşı her zaman doğa kazanır.”