Korona testi pozitif çıkan Başkan Çalışkan, Eskisehir.Net’in canlı yayınında Medya Grup Başkanımız Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.

Evinden telefonla yayına bağlanan Çalışkan, şunları kaydetti:
“Çok şükür iyiyim, evdeyim. Dokuzuncu günü bitiriyorum. Eskişehirli hemşerilerimizin dualarıyla bu meseleyi biraz daha rahat ve iyi atlatıyoruz. Hiç kimsenin denemeyi arzulamayacağı bir süreç bu. Her şeyden önce moral motivasyona çok ihtiyaç olunan bir süreç.  Herkesin maske, mesafe ve temizlik meselesine dikkat etmesi gerektiğini tekrar tekrar altını çizmek lazım. Havaların ısınması, yasakların kalkmasıyla birlikte ciddi bir rehavet oluştu. Düğünler, cenazeler… Tedbiri elden bırakmamak lazım. Kimden nereden nasıl bulaşacağını bilmiyorsunuz. Ben çok gezen, çok fazla insana temas eden bir noktada olduğum için benim yakalanmam doğal karşılanabilir ama tedbiri elden bırakmamak lazım. Bununla birlikte hiç gezmeyen, ofiste oturan arkadaşlardan da yakalananlar var.”

YAKALANDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM
“Bu sinsi bir virüs. Ona karşı kendimizi ve etrafımızı korumamız lazım. Çünkü bunun sadece şahsınıza dönük sonucu olmuyor sosyal çevrenizle birlikte ailenize ilişkin de sonuçları doğuyor. O yüzden dikkat etmek lazım. Sevdiklerinizi ne kadar çok sevdiğinizi bu tedbirlerin derecesine artırarak da göstermeniz lazım. Açıkçası ben böyle bir rahatsızlığa yakalandığım için üzgünüm. Kendimi koruyamadığım için de üzgünüm. Bu mesel hiç bir şekilde 'bak b‘nim vücudum dinç, ben bunu çok rahat atlattım’ denmeyecek kadar ciddi bir mesele. Hiçbir şekilde önlemlerden vazgeçmemek lazım.”

SAYILARI BEN BİLİYORUM
“Gençler arasında ‘benim bağışıklık sistemim iyi bana bi şey olmaz’ denmeyecek kadar ciddi bir rahatsızlık. Bunun altını tekrar tekrar çizmek istiyorum. Vücuttan vücuda nasıl seyredeceğini bilmek mümkün değil. Alınan ilaçlar da gardını düşürüyor. O bir sersemlik oluşturuyor. Vücut bunu toparlamak adına çok ciddi bir savaşım veriyor. Genç yaşlı demeden herkesin korunması gerekiyor. Hangi vücutta nasıl tezahür edeceğini bilmediğimiz için bilmediğiniz bir savaşa bilmediğiniz bir iddiaya, yöne gitmenizin manası yok. Bildiğinizle yaşamaya devam edin. Bildiğimiz maske, mesafe ve temizlikse bununla yaşamaya devam edin. Tedbiri elden bırakmamak lazım. Daha tedbirli davranmak lazım. Sayıları ben biliyorum. Şehrimizde sayılar gerçekten çok yüksek oranda. Belki etrafımızda iyileşen insanlar bizi cesaretlendiriyor ama hiç öyle değerlendirmemek lazım. Bu hastalığı ve rahatsızlığın kimde nasıl tezahür edeceği belli değil.”

CESARETE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA
“14 günlük karantinaya da çok dikkat etmek gerekli. Bu çok kıymetli. Sosyal çevreleri ve aileleri için de kıymetli. Bunun vicdani yönü en az hastalık kadar, bu durum kadar kıymetli. O yüzden herkes çok daha dikkat etmeli. Bu bazen söylemlerde çok anlaşılabilir olmuyor veya iyileşenlerden dolayı cesarete dönüşmüş durumda. Cesaretle sınanmayacak kadar tehlikeli ve zor bir rahatsızlık olduğunu süreç içinde görüyorsunuz. Çevrenizde yaşayanlardan görüyorsunuz. Her gün vücudunuzu dinleyip ne olduğuna dair değişimlere bakıyorsunuz. Ben bunu biraz ayrıntılı anlatıyorum, çok önemsesinler, çok korksunlar, çok tedbir alsınlar diye anlatıyorum. Hiç kimse bana bulaşmaz demesin.”