Tepebaşı Belediyesi, çocuklar için gerçekleştirdiği kurslar ile hem verimli hem de keyifli aktivite seçenekleri sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda düzenlenen yaz kurslarından halk oyunları, hızlı okuma ve zumba kursları da çocukların ilgisi ile devam ediyor. Nasuh Akar Deneyimli Kafe ve Muammer Uludemir Deneyimli Kafe’de düzenlenen halk oyunları kursu, 25 çocuk ile haftada 2 gün gerçekleştiriliyor. Kursa katılan 9-15 yaş arası çocuklar zeybek, Üsküp yöresi, Eskişehir yöresi gibi halk oyunlarını öğreniyor.

Hızlı okuma ve okuduğunu anlama teknikleri kursu da Ömerağa Belde Evi, Tunalı Belde Evi, Mustafa Kemal Paşa Belde Evi ve TOKİ Sıraevler Belde Evi’nde yapılıyor. 9-15 yaş arası 50 öğrenci, göz egzersizleri, ön belleği çalıştırma egzersizleri, dikkat sürekliliği egzersizleri ile okumayı anlama çalışmalarına katılıyor.

Zumba kursu ise Gürsel Demir Deneyimli Kafe, Ali Rıza Efendi Deneyimli Kafe, Emin Bektöre Deneyimli Kafe ve Şair Rasim Köroğlu Deneyimli Kafe’de yapılıyor. Toplam 20 çocuk haftada 4 gün zumba yaparak sağlıklı bir şekilde zaman geçirmiş oluyor.

Pandemi önlemleri eşliğinde düzenlenen yaz kurslarına katılan çocuklar ve aileleri, memnuniyetlerini belirterek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyor. Yaz kursları hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 44 26 numaralı Mavi Masa Hattı’na ulaşabiliyor.