Yıllardır bu alanda örnek çalışmalara imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi tarafından da bir sunum gerçekleştirilerek birim faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

2022 yılının ilk ulusal deneyim paylaşım toplantısının konusu yarıyıl tatilinde çocuklar için planlanan çalışmalar oldu. Çevrimiçi olarak geçekleştirilen toplantıya Odunpazarı, Nilüfer, Çiğli, Karabağlar, Balçova, Giresun, Muğla, Tarsus, Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Çankaya, Akhisar Belediyeleri temsilcileri ile Kalkınma Atölyesi, Eksi 25 Derneği, Çocuk Dostu Harita gibi STK'ların temsilcileri katılım sağladı. Yarıyıl tatilinde yapılacak çalışmalar, yerel yönetimler tarafından sunulan çocuk dostu uygulamalar ve çocuk işçiliği ile mücadele konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Kalkınma Atölyesi, Kadıköy Belediyesi ve Eksi 25 Derneği de kuruluş amaçlarını, hizmetlerini ve yaptıkları çalışmaları aktardılar.

Bir sonraki toplantıya katılmak isteyen kurum veya sivil toplum kuruluşlarının 0 538 876 38 73 numaralı telefon üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çocuk odaklı belediyecilik çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.