Belediyenin görevinin vatandaşların beklentilerini çözmek ve sorunlara çözüm üretmek olduğunu belirten Başkan Çizmelioğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği üzere, 2018 yılı öncesinde YEŞİLTEPE MAHALLESİ ÇORAKLIK MEVKİİ, tarımsal alan olarak tescilli durumdaydı. Bu sebeple, burada yaşayan ve konut yapan hemşehrilerimiz, imar ruhsatı alamıyor ve evlerine doğalgaz bağlatamıyordu. YEŞİLTEPE MAHALLESİ ÇORAKLIK MEVKİİ için, İl Başkanlığımızın yaptığı girişimler sonucunda, bu bölge için “kamu yararı” alınması gündeme getirilmiştir. Konu, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza arz edilmiş ve ön onay alınmıştır.

Hatırlanacağı gibi; Ocak 2018’de Tepebaşı Meclisinde konu gündeme getirilmişti. Önceki durumunda, bu bölge “tarım arazisi” olarak göründüğü için, vatandaşlarımız inşaat ruhsatı alamıyor ve doğalgaz da gelmiyordu. AK Parti İl Başkanlığımız ve meclis üyelerimizin girişimleriyle, Tarım İl Müdürlüğü ile görüşülerek, buranın tarım arazisinden çıkarılmasını sağlanmıştır. Daha sonra Tepebaşı Belediyesine, mevzi imar planı yaptırılması sağlanmış oldu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisine sevk edildi. 2018 döneminde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisinde, çoğunluk AK Parti gurubunda olması dolayısıyla kabul edilerek, meclisten geçirilmiştir. Bu çalışmalar sebebiyle bu bölge için, hem imar planı yapılmış oldu, hem de doğalgaz getirilmesinin önü açılmıştır.

Ayrıca; AK Parti Tepebaşı Meclis Grubumuz tarafından Tepebaşı Belediye Meclisine, YEŞİLTEPE MAHALLESİ İÇİN (FEVZİ ÇAKMAK, SAZOVA, ŞARHÖYÜK MAHALLELERİ İLE BİRLİKTE), 1 Eylül 2015 tarihinde “kat artırımının yapılması ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi” konusu, gündem önerisi olarak sunulmuş ve gündeme bir ay sonra alınmıştır. Bu konunun üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen, somut bir adım atılmamıştır. Tepebaşı Belediyesi tarafından, kat artırımının bir an önce yapılması ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi gereklidir.

AK Parti’nin yapıcı tutumuna rağmen, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne, katkı sağlama gayretine rağmen, Tepebaşı Belediyesi tarafından, maalesef yol alınamamıştır.

Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç’a sesleniyoruz: Sayın Ataç, vatandaşlarımızın beklentilerini bir an önce karşılamak zorundasınız, sorumluluktan kaçamazsınız. Artık bu duruma bir son vermek ve bir çözüm üretmek zorundasınız.”