İtirazlar sonrasında açıklamalarda bulunan CHP’li Çakırözer, “Adayımız Zehra Konakçı 8 oy gibi çok az bir farkla kaybetmiş görünüyor. Ancak 400’den fazla geçersiz sayılmış oy var. Seçim kuruluna bakıldığında bu geçersiz oyların çoğu ile ilgili gerekçe yazılmamış. Biz itirazlarımızı yaptık. Kazanacağımıza inanıyoruz. Geçersiz oylar yeniden sayılmalı, hukuken hangisi doğruysa o yapılmalı” dedi.  

CHP HEYETİ ÇİFTELER’DE İTİRAZLARDA BULUNDU
Eskişehir'in Çifteler ilçesindeki seçimlerde 4 bin 758 oy alan Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Kadir Bıyık'ın sadece 8 oy gerisinde kalan Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Zehra Konakcı, CHP Eskişehir İl Başkanı, Milletvekilleri, belediye başkanlarından oluşan heyetle İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. CHP heyeti, Çifteler'deki seçimle ilgili İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verirken itirazlar İlçe Seçim Kurulu'nca karara bağlanacak, kabul görmesi durumunda yeniden sayım yapılacak. 

400’DEN FAZLA OY GEÇERSİZ SAYILDI
İtirazların ardından açıklamalarda bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Çifteler’de sandıklarda 400’den fazla oyun geçersiz sayıldığını ve çoğu geçersiz oyun gerekçesinin bulunmadığını belirtti.  Çakırözer, “Adayımız Zehra Konakçı 8 oy gibi çok az bir farkla kaybetmiş görünürken 400’den fazla geçersiz oy var. Biz adayımız Zehra Konakçı’nın bu seçimi kazanacağına inanıyoruz. İlçe Seçim Kurulu’na itirazlarımız yaptık” dedi. 

ADAYIMIZ ZEHRA KONAKÇI’NIN KAZANACAĞINA İNANIYORUZ
İtirazlar konusunda hukuken hangisi doğruysa onun yapılması gerektiğini söyleyen Çakırözer, “Biz adayımızın kazanacağına inanıyoruz. İtirazlarımızı yaptık. Geçersiz oylara yeniden bakılmalı. Geçersiz mi değil mi? Hukuken hangisi doğruysa o yapılmalı, geçersiz oylar yeniden sayılmalı” açıklamalarında bulundu.