Büyükerşen mesajında şunları söyledi;

"Tarım, insanlığın ilk gününden bu tarafa en önemli ve asla vazgeçmediği bir uğraş olmuştur. Çünkü yaşamak için hava kadar, su kadar, karnını doyurmak da önemlidir. Birçok şeyinizi kaybetseniz bile, hava, su ve yiyecek olduğunda yaşamınızı idame ettirebilirsiniz. Bu nedenle çiftçilerimizin yaptığı iş hayati derecede önemlidir.

Ancak ne yazıktır ki, çiftçilerimiz artık emeklerinin karşılığını tam olarak alamıyorlar. Çok büyük ve verimli topraklara sahip olsak da, birçok tarımsal ürünü yurt dışından satın alıyoruz. Oysa bu ülke, Cumhuriyetin ilk yıllarında yurt dışına domates satarak, portakal satarak fabrikalar kurmuştur. Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünün arkasındaki gerçek tarıma ve çiftçilere verdiği önemdir. Ancak bu önem günümüzde giderek azalmakta, köylülerimiz bu yolla yeterli geliri elde edemedikleri için tarım yapmaktan vazgeçmektedirler.

Toprağı ekip biçmenin ne kadar zor bir iş olduğunu biliyorum. Ancak kadınların, her alanda olduğu gibi çiftçilik konusunda da son derece becerikli olduğuna hiç kuşkum yok.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimiz sınırları içindeki çiftçilerimize her türlü desteği vermeyi sürdürüyoruz. Karşılıksız domates fidesi, marul fidesi, dut fidanı, yerli tohum dağıtmak gibi çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecek. En önemli konulardan biri de, kadın çiftçilerimiz ürünlerini aracısız direk tüketicilere ulaştırılması. Bunun için de kadın çiftçilerimiz kooperatifçiliğe yönelmeli. Bizler de kadın çiftçilerimize bu konuda da yol göstermeye, destek olmaya hazırız.

Bu vesileyle Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutluyor, çiftçi kadınlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum."