Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi Tepebaşı İlçe Teşkilatı’na katılan yeni partililer ile bir araya geldi.

Programa Başkan Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, CHP Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, mahalle temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

“Bu güzel ülkeyi daha refah günlere ulaştıracağız”

Konuşmasına şehitlerimize rahmet dileyerek başlayan Başkan Ataç partililere seslenirken CHP’nin iktidara adım adım yürüdüğünü ifade ederek, “Mersin mitingine katıldık, en az 100 bin kişi vardı. Onlar 20 bin zannetsinler. İktidar, güneşte eriyen bir buz kalıbı gibi. İftiralarla, yalanla yerlerinde kalmaya çalışıyorlar. Ama milletimiz onlara dersini verecek. Artık biz iktidara yürüyoruz, ayak seslerimiz duyulmaya başladı. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği’nde çok ciddi bir değişim oldu. Adım adım değişiyor her şey. Ülkede ekonomi çok kötü bir noktaya gidiyor. Düzelsin dedikçe vatandaşımız daha da darboğaza giriyor. Bugün bizler yeni üyelerimiz ile bir aradayız. Hep birlikte çok çalışacağız ve bu güzel ülkeyi daha refah günlere ulaştıracağız. Mersin’deki mitingi canlı olarak görmeliydiniz. Bence o mitingden sonra bazıları bavullarını hazırlıyorlardır. El birliği ile göndereceğiz onları. Mitingde istifa sloganları üzerine Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Biz onları sandıkla göndereceğiz’ dedi. Buna inancımız tam” diye konuştu.

“Tek gündem var; hayat pahalılığı, mutfaktaki yangın”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise “Bu birlikteliği çok özlemişiz. Hele hele Tepebaşı’nda çok özlemişiz çünkü her fırsatta bir araya gelen bir ilçeydik. Buraya Meclis’ten geliyorum. Bütçe görüşmeleri var. Tek gündem var; hayat pahalılığı, mutfaktaki yangın. Elimde bir rakam var. 203 milyar 860 milyon dolar, bizim bütçe durduğu yerde 138 milyar 643 milyona düşmüş. Bir beceriksizlik yüzünde 60 milyar dolar düşmüş. Cebimizden asgari ücretin karşılığını çalmışlar. Diğer bir konu güvenlik. Yine şehitlerimiz var, Allah bir daha yaşatmasın diyoruz. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Ama bu iktidar 2002 yılında göreve geldiğinde, ülkemizde terör bitmişti. Aradan 20 yıl geçtiğinde ekonomi nasıl kötüye gidiyorsa, güvenlik konusunda da maalesef her geçen gün Türkiye’nin bir yerinde, bir eve şehit ateşi düşüyor. Bunları düzelecek olan iktidar değil, sizlersiniz, bizleriz. Sorunun ne olduğunu biliyoruz, çareyi de biliyoruz. Bunu evlere anlatmamız lazım” dedi.

“Erken seçim mecburiyeti doğdu”

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç da “Ülkenin geldiği noktada şehitlerimiz, kadın cinayetleri, yoksulluk var. Erken seçim mecburiyeti doğdu. Tüm üyelerimizle buluşmamız çok önemli. Seçime giderken en büyük güçlerimiz sizlersiniz. Yeni üyelerimiz var aramızda. Uluönder, Batıkent, Boyacıoğlu, Aşağı Söğütönü mahallelerimiz ve kırsal mahallelerden gelen üyeler var. Kırsal mahallelerimizi ev ev dolaşıyoruz. Oralarda çok büyük bir dip dalgası var. 2001’deki dalganın aynısını sahada gördüğümüzü söyleyebiliriz. Herkesin mutlaka vereceği az ya da çok katkı vardır. Size ihtiyacımız var, örgütümüz olmadan bu seçimi belki alırız ama sandıklarda sizlere ihtiyacımız var” sözlerini kullandı.