Bölgede arama kurtarma çalışmalarını takip eden Çakırözer ve Süllü, çadır kentlerde yurttaşların istek ve ihtiyaçlarını dinledi. Çakırözer ve Süllü, Bayraklı’da 91 saatin ardından enkazdan çıkarılan Ayda Bebeğin bulunduğu Rıza Bey Apartmanı’nda 4 gündür arama kurtarma çalışmalarına katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibini de ziyaret ederek, hem onlara hem de araba kurtarma ekiplerine emekleri için teşekkür etti. Çakırözer ve Süllü, “Can kayıplarımız ve yaralılarımız var. Hepimiz çok üzgünüz. Enkaz altında bulunan yurttaşlarımızın sağ salim bulunması hepimizin en büyük arzusu. Bu acıları hep birlikte dayanışma ile aşacağız” dedi.

RIZA BEY APARTMANI’NDA ARAMA KURTARMAYA KATILDILAR

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İzmir’de gerçekleşen depremin ardından, bölgeye giderek depremzedelerle dayanışma gösterdi, arama ve kurtarma çalışmalarını inceledi. CHP heyeti olarak Bayraklı’da depremzedeleri ziyaret eden Çakırözer ve Süllü, depremzedelerin istek ve ihtiyaçlarını dinledi, taziyelerde bulundu.

Çakırözer ve Süllü, Eskişehir’den İzmir’e arama kurtarma çalışmalarına destek için giden Eskişehir Büyükşehir İtfaiyesi ekiplerine de emekleri için teşekkür ederek, 91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda Bebeğin bulunduğu Rıza Bey Apartmanı’ndaki arama ve kurtarma çalışmalarına katılan itfaiyesi ekiplerinin verdikleri mücadele ile gurur duyduklarını belirttiler. Çakırözer ve Süllü, “Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz İtfaiye ekipleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen ekipler enkaz alanlarında canla başla depremzedelerimize yardım için mücadele veriyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Hep birlikte dayanışma ile bu zor günlerin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

83 MİLYON İZMİR HALKI İLE DAYANIŞMA İÇİNDE

Türkiye’nin dört bir yanında 83 milyonun İzmir halkı ile dayanışma içinde olduğunu aktaran Çakırözer ve Süllü, “Hem Eskişehir’imiz hem de Türkiye’nin dört bir yanında kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum gönüllüleri İzmir’de, enkaz alanlarında, deprem çadırlarında yurttaşlarımızın yanında. Biz de onlarla birlikte İzmir halkı ile dayanışmamızı gösterdik. Hepimizin depremden alması gereken dersler var. Nerede bir deprem kuşağı varsa orada önlemleri bir an önce almalıyız” dedi.