Eskişehir’de ikisi merkez ilçe olmak üzere toplam 14 ilçe var. İlçe başkanlarının örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın davetine üzerine Ankara’ya gittiği ifade ediliyor. İlçe başkanları görüşmeye eksiksiz katılım sağladı.
Salıcı ve ilçe başkanlarının gündeminin, CHP Eskişehir örgütünde son zamanlarda yaşanan sıkıntılar olduğu iddia edildi. İl Başkanı Recep Taşel ve yönetiminin geçtiğimiz günlerde Beylikova, Seyitgazi ve Sivrihisar örgütleriyle sıkıntı yaşadığı ve görevden almak istediği parti kulislerine yansımıştı.
Yine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile arasının iyi olmadığı bilinen Recep Taşel’in ‘durumunun’ da masaya yatırılacağı gelen bilgiler arasında. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Murt tarafından desteklenen Taşel, il kongresi sürecinde Büyükerşen ve Ataç ile ters düşmüştü. Kongre sonrasında ise buzlar erimemişti.
Salıcı’nın ilçe başkanlarına ‘Gaye Usluer’ meselesini de soracağı ifade ediliyor. Bir süre önce CHP’den istifa edip Memleket Partisi Başkanvekili olan Prof. Dr. Usluer, son Kurultay’da PM Üyeliği için aday olmuştu. Genel Merkez’in anahtar listesinde olmayan Usluer, Kazım Kurt’un ve ekibinin desteğiyle PM’yi girmeyi başarmıştı.
İlçe başkanları, TBMM ziyareti kapsamında Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü ile de görüştü.