CHP Eskişehir İl Örgütü Şubat 2020’de il kongresi yaptı. Kazım Kurt destekli Recep Taşel, Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ın il başkanı olarak devam etmesini istedikleri Abdülkadir Adar’ı yenmişti.
Kazım Kurt üçüncü kez il kongresinden ‘galibiyetle’ ayrılmıştı. Daha önceki iki kongrede de Sinan Özkar’ın seçilmesini sağlamıştı.

Söz konusu kongreden geriye Ahmet Ataç’ın kurultay delegesi seçilememesi kaldı! Kurt ve Taşel’in anahtar liste yaparak Ataç’ı devre dışı bıraktıkları iddia edildi. Kurt’un, kurultay delegeliğinde Yılmaz Hoca’dan çok oy alması da sağlanmıştı!

2020 yılı Şubat ayı sonlarında yaşanan olaylar CHP’yi çıkmaza sürükledi. O günden sonra gerginlik bitmedi. Kurt ve Ataç cephesi arasındaki kavga giderek arttı. Yılmaz Hoca’nın arabuluculuk girişimleri de sonuç vermedi.

Sonuç itibariyle en kritik seçime gidilirken CHP üst düzey yönetimi Eskişehir’de 18 aydır bir araya gelemiyor. Bu arada başkanlar arasındaki gerilim kırsal ilçe örgütlerine de yansıyor. Bunun en bariz örnekleri Beylikova ve Seyitgazi’de yaşandı.

Recep Taşel’in görevden aldığı Beylikova İlçe Başkanı yapılan kongrede yeniden seçildi. Ahmet Ataç ilçeye giderek yönetimle fotoğraf çektirdi. Bu ilk raunttu! CHP’de ikinci raunt cuma günü Seyitgazi’de yapılacak. Yine Taşel’in görevden aldığı İlçe Başkanı Volkan Kılıç, bir hafta sonra Genel Merkez tarafından göreve iade edilmişti.

Seçim kararı alınan İlçe Örgütü yarın sandık başına gidecek. Volkan Kılıç yine aday. Ahmet Ataç’ın ilçeye giderek Kılıç’a destek olduğu gelen bilgiler arasında. Kılıç ve ilçenin CHP’li Belediye Başkanı Uğur Tepe önceki seçimde karşı karşıya gelmiş ve ikili arasında husumet başlamıştı.

Kurt ve Taşel cephesi de seçimi almak için yoğun mesai harcıyor. Kılıç’ın karşısına aday bulmakta zorluk çeken Kurt ve Taşel’in son anda 70 yaşlarında partinin emektarlarından İsmet Ayrancı’yı adaylığa ikna etti. İki adayın yarın yarışması bekleniyor.