“Eskişehir’de yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren Özel Ata Merkez Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Kurucu Temsilcisi ve Kurum Müdürüyüm. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanıyım.”

GİRİŞİMCİ BİR AİLEDE BÜYÜDÜM

“Girişimci bir ailede büyüdüm. Annemin bir butiği, babamın da bir kuyumcu dükkânı vardı. 2000 yılında da Yeni Binyıl Kolejini açtı. Bu koleji açmasıyla birlikte benim çalışma hayatım da bilfiil başladı. Ondan önce de annemin babamın dükkânında müşteri karşılardık, satış yapardık, defter tutardık… Yeri gelirdi fiş, fatura keserdik. Bunları öğrenerek büyüdüm aslında… Hedefim her zaman kendi işimin sahibi olmaktı. Ailem de her zaman mutlu olacağım işi yapmamı istedi. Benim tercihim de bu yönde oldu. Çok da mutluyum kendi işimi yapmaktan.”

HEM ÇALIŞTIM HEM OKUDUM

“Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. Üniversite hayatımı tamamladıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘İşletme Hayatında Profesyonel Gelişim’ üzerine eğitim aldım. Döndükten sonra da mali müşavirlik stajımı başlattım ve mali müşavir oldum. Tabi bunları yaparken ikinci öğretim okudum. O dönemler 16.00’ya kadar babamın kolejinde çalışıyordum; 16.00’dan sonra da derslere gidiyordum. Hem çalıştım hem okudum aslında… İş hayatına hiçbir zaman ara vermedim.”

BABAM BENİ KOLTUĞA OTURTMADI

“Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezimizde çeşitli kademelerde görev aldım. Aslında her kademede çalıştım; daha sonra müdür oldum. Aile şirketi olmamıza rağmen babam beni “Sen buranın müdürüsün” diyerek koltuğa oturtmadı.”

İKİ YIL ÖĞRETİM GÖREVLİLİĞİ YAPTIM

“O dönemler Dumlupınar Üniversitesine bağlı olan Pazaryeri Meslek Yüksekokulunda iki yıl boyunca öğretim görevlisi olarak çalıştım. Muhasebe dersleri ağırlıklı olmak üzere derslere girdim. Çalışmak için çok güzel ve keyifli bir alandı. Hocalarımızın kıymetini çok daha iyi anladım…”

SEVGİYLE YAPILAN İŞ VERİMLİLİK GETİRİR

“Yaptığım işe dair en öncelikli değerim; kurumumuzda çalışacak kişilerin özel eğitim öğrencilerimizi sevmesi… Akademik bilgi tabi ki çok önemli fakat bu işi sevgiyle yapmak bence işin en büyük anahtarı… Çünkü sevgiyle yapılan her işin sonunda mutlaka bir verimlilik gelir.”

SOSYAL ETKİNLİKLER KURUMUMU ÖN PLANA ÇIKARDI

“Eskişehir’deki bütün özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri olarak çok kıymetli bir iş yapıyoruz. İşimizi çok iyi yapıyoruz. Eskişehir pilot il olduğu için hepimiz daha bir özenliyiz. Belki de benim kurumumu ön plana çıkartan sosyal etkinliklere daha çok yer veriyor olmamız. Bu alanda çok güzel projeler yaptım; hepsi birbirinden güzeldi.”

İLETİŞİMİN DİLİ SEVGİ

“AISEC Derneği ile öğrenci değişim programında, değişim öğrencileri bizim öğrencilerimizle bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yaptılar. Etkinliklerden aldığımız sonuçlar çok güzeldi. Onlar yabancı dilde anlattılar fakat bence iletişimin dili sevgi… Uzun yıllar boyunca resim yarışması projesini uyguladık. Resimlerle kendilerini ifade etmelerini istiyorduk. Her sene temamız farklıydı. Eskişehirspor ile çok güzel bir proje yaptık; 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde öğrencilerimiz ve Eskişehirspor bir maç yaptı. Öğrencilerimizin toplumda kendilerini daha çok ifade ettikleri ve yer aldıkları projelerdi. Amacımız da buydu zaten…”

AMACIMIZ KADINLARIMIZIN GELİŞMESİNİ SAĞLAMAK

“2009 yılından bu yana Eskişehir Ticaret Odasında aktif görev alıyorum. Eğitim Komitesinde başkan yardımcılığı yaptım, meclis üyeliği yaptım. 2009 yılından beri de Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesiyim. Bu yıl da başkanlık görevini üstlendim. 10 yıl boyunca çok güzel çalışmalarımız oldu. Liselerde girişimcilik eğitimleri verdik. Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu; iş kadınlarından oluşan istişari bir kurul… Öncelikli amacımız; iş kadınlarımızın nitelik ve nicelik açısından gelişmelerini sağlamak ve bu yönde onlara destek vermek.”

KADIN KOOPERATİFLERİNİ DESTEKLİYORUZ

“Özellikle ilçelerdeki kadınlarımızı ekonominin içerisine katmak bizim için çok önemli. Eskişehir’deki kadın kooperatiflerimize bu anlamda büyük destek veriyoruz. Eskişehir’de çalışan, üreten ve ciddi anlamda başarılı olan kadın kooperatiflerimiz var. Biz de onları destekliyoruz. İnşallah daha da güzel çalışmalar yapacaklar.”

KOMİTEMİZDE HER SEKTÖRDEN KADIN VAR

“Eskişehir Ticaret Odasında, İcra Kurulumuzu temsil eden İcra Komitemiz var. İcra Komitesinde hemen hemen her sektörden iş kadını yer almakta… Kamuda yönetici olan iş kadınımız da var, mali müşavir kadınımız da var; gıda, mobilya, sigorta gibi hemen hemen her sektörden iş kadınımız var diyebilirim.”

DİJİTAL DÜNYAYA ADAPTE OLMALIYIZ

“Pandemi süreci, hepimiz için hiç beklenmedik bir durumdu. Hepimiz ilk başta şok olduk. Daha sonra sürece alıştık. Benim de işyerim üç ay boyunca kapalı kaldı. Fakat şunu gördük; dijital dünyaya istesek de istemesek de geçiş yapmak zorundayız… Hangi alanda olursak olalım; sektörlerimizi dijital dünyaya adapte etmek zorunda olduğumuzun farkına vardık. Bundan sonraki çalışmalarımızı da pandemi sürecine uygun bir şekilde tasarladık ve hemen hemen hepimiz bu şekilde çalışıyoruz.”

MARKA OLMAK ETİK DEĞERLER VE GÜVENDİR

“Marka olmak denildiğinde aklım etik değerler ve güven olgusu geliyor. Kişinin kişisel markası, bireyin kendisine kattığı değerler toplamıdır bence… Kurumsal marka da; ürünü veya hizmeti sürdürülebilir kılmaktır.”

BESLENDİĞİM YER ÖĞRENMEK

“Aynı zamanda Eskişehir Alzheimer Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesiyim. Derneğimizin Tepebaşı’nda yaşlı bakım merkezi var. Orada da görev alıyorum. Bunun yanında Açıköğretim Sosyoloji öğrencisiyim. Galiba öğrenme aşkım ömür boyu devam edecek. Beslendiğim yer öğrenmek… Çünkü hayat bu zaten…”

RİSK ALMAKTAN KORKMAYIN

“Kadın girişimcilerimize cesaretle adım atmalarını, risk almaktan korkmamalarını ve çalışmaya devam etmekten ve üretmekten hiçbir zaman vazgeçmemelerini tavsiye ediyorum.”

Haber: Atahan GEZER