Eskişehir Odunpazarı Belediyesi kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için, halk merkezine ve gençlik merkezine erkekler tarafından öldürülen kadınların adlarını verdi. Eskişehir’de eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın adını Yenidoğan Mahallesi’nde yaptığı halk merkezine, Ordu’da cezaevi firarisi tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in adını da Adalar’da açtığı gençlik merkezine verdi. 2 Merkez de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilecek tören ile açılacak.

İstiklal Mahallesi Başarılı Sokak No: 31 (Adalar MİGROS arkası) adresinde bulunan Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nin açılışı, 8 Mart Pazar Günü 13.30’da yapılacak. Ceren Özdemir’in ailesinin de katılacağı tören öncesinde saat 13.00’de Adalar’dan gençlik merkezinin olduğu sokağa kadar ‘Sevgi Zinciri’ oluşturularak kadın cinayetleri protesto edilecek.

Odunpazarı Belediyesi, aynı gün Ayşe Tuba Arslan Halk Merkezi’nin de açılışını yapacak.

Yenidoğan Mahallesi Ali Rıza Efendi Caddesi No: 68 adresinde yer alan Ayşe Tuba Arslan Halk

Merkezi’nin açılışı saat 17.00’de yapılacak. Açılışa Ayşe Tuba Arslan’ın ailesi de katılacak.

UMUTLU BİR HİKÂYE ESKİŞEHİRLİLERLE BULUŞACAK

Saat 20.00’de ise Lüleburgaz’a bağlı Ertuğrul köyü kadınlarının Trakya’nın unutulmaya yüz tutmuş türkülerini genç kuşaklara aktarmak için kurduğu koronun hikayesinin anlatıldığı ‘Umutlu Bir Hikaye’ adlı filmin gösterimi yapılacak. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek film gösterimine, filmin yönetmeni Jale İncekol ile oyunular da katılacak. Gösterimin ardından yönetmen Jale İncekol ile söyleşi gerçekleştirilecek sonrasında ise filmin oyuncuları olan “Cumhuriyet Kadınları Korosu” mini bir konser verecek. Gecede ayrıca Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İyi ki Cumhuriyet Kadınıyım’ adlı öykü yarışmasının ödül töreni yapılacak.