Dr. Özkavak'ın açıklaması şöyle:

"Ne yazık ki tüm uyarılarımıza rağmen salgınla mücadelede bilimsel titizlikten giderek uzaklaşılmış ve bu günlerde olduğu gibi olumsuz tablolar artarak devam etmiş ve hızla devam etmektedir. Her gün salgınla ilgili endişe verici haberler geliyor. Yüzlerce yurttaşımız hastalığa yakalanıyor.Ve ne yazık ki onlarcası hayatını kaybediyor.Böyle bir ortamda çelişkili rakamlar kaygımızı daha da büyütüyor.

Erken normalleşme girişimleri, zaten yetersiz olan tedbirlerin tamamen ortadan kaldırılışı,ve kamuoyunun yanılmasına yol açan mesajlar verilmesi ve buna devam edilmesi bugün ki tablonun ana sebeplerinden biridir.

Salgınla ve salgına karşı yürütüldüğü söylenen mücadele süreçleriyle ilgili çok ciddi kaygılarımız vardır. Bunların başında doğru ve düzenli bilgilendirme yapılmayışı gelmektedir. Son günlerde vaka sayılarının artması, ölümlerin devam etmesi ve bir çok ilden yoğun bakım yataklarıyla ilgili gelen çelişkili haberler haklılığımızı göstermektedir.

Öte yandan salgınla mücadelede en ön cephede savaşan sağlık emekçileri de son durumdan en olumsuz ve ağır etkilenen grup olmaya devam ediyor. Bir çok arkadaşımızın hastalığa yakalandığı ve hayatını kaybettiği haberleri geliyor.Daha bu haftanın başında iki hekim arkadaşımızın hayatını kaybetmesiyle sarsıldık.(Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde görev yapan psikiyatri uzmanı Dr. Mustafa Özlü’nün 3 Ağustos’ta ve Diyarbakır’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan Dr. Halil Yücel Kutun’un 4 Ağustos’ta )

Her gün yeni ölüm haberleri almaya dayanacak gücümüz kalmamıştır.Hastalığın artışını,salgının artarak derinleşmesini vatandaşın sorumsuzluğuna bilgisizliğine yükleyerek,her gün televizyonlardan “maske takın vb “uyarısı yaparak,rakamları çarpıtarak,gerçekleri gizleyerek salgınla mücadele edilemeyeceği bir kez daha anlaşılmıştır.Durum ciddidir.Ağır ve yıkıcı bir tabloya sürüklendiğimiz ortadadır.

1-Ülkemizdeki salgının boyutları bilimsel yaklaşımlar ışığında yeniden ele alınmalı bilim insanları, sağlık meslek örgütleri, sendikalar,vb tüm tarafların katıldığı şeffaf bir değerlendirmeyle ortaya konularak bütün tedbirler ivedilikle ele alınmalıdır.Uygulanmaya konmalıdır.

2-Salgınla mücadelede hep ön cephede savaşan sağlık emekçilerinin çok ciddi sorunları vardır. Başta etkili Kişisel Koruyucu Ekipman olmak üzere,çalışma koşulları,çalışma saatleri,maddi sorunlar yaşanmaktadır.ivedilikle;

-tüm sağlık emekçilerine hızla test yapılmalıdır.

-tüm çalışanlara yeterince ve düzenli olarak N95 maske,el ve ortam dezenfektanları,sperlik vb dağıtımı yapılmalıdır.

-çalışma düzeni bulaşı en aza indirecek şekilde yeniden düzenlenmeli çalışma saatleri azaltılmalıdır.

-tüm çalışanlara söz verilen ek ödemelerin geçmiş kayıpları da içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesi ve tavandan yapılması gerekmektedir.

-Birinci basamaktaki angarya sayılabilecek tüm işlerin, gereksiz rapor vb taleplerin durdurulması sağlanmalıdır.

-Sağlık emekçilerinin doğru ve düzenli bilgilendirilmesi önemlidir.Bu konuda saydamlık sağlanmalı,hasta olan tedavi gören sağlık emekçileri herhangi bir maddi kayıp yaşamamalıdır.

Sendikamız SES her zaman olduğu gibi halkımızın sağlığını korumak, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yaşam hakkını korumak her türlü sorunlarını çözmek amacıyla elinden geleni yapmaya devam edecektir."