Muhtar Aydın, şöyle konuştu: “1965 yılından beri Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yaşıyorum. Doğup büyüdüğü ve çok sevdiğim bir mahalle. 240 sokağımız var, sokak sokak da bildiğim bir yer. Yaklaşık 20 bin nüfusumuz var. Tepebaşı’nın en büyük dördüncü mahallesiyiz. Ertuğrulgazi’nin sorunlarını kamu ve tüzel kişilerle çözmeye çalışıyoruz. Hepsiyle aramız çok iyi. En büyük sorunum mahalleyi ortadan ikiye bölen demiryolu… Yaklaşık yedi bin kişi karşı tarafta kaldı. 18 parkımız var. Park yönünden çok zenginiz. Demiryolunu geçmek için kullandığımız asansör büyük sorun. Şu an kapalı. TCDD, Belediye’ye devretmek istiyor. Yaşlı, engelli, çocuk onlarca basamağı çıkması gerçekten zor. Vali ile görüştüm. Dilekçe verdik. Karşı tarafa ayrı bir sağlık ocağı çalışması var. 2021 programına alındığı söylendi. Eski karakolun olduğu yere yapılacak, oraya 112 de gelecek.”

80 BİN LİRAYA YAKIN PARA DAĞITTIK
“Pandemi ve ramazanda döneminde azalarımla birlikte ciddi çalıştık. 80 bin liraya yakın nakit para dağıttık. Yurt dışındaki arkadaşlar da yardım gönderdi. Geleni boş çevirmiyoruz. Çocuklara kıyafet, ailelere gıda yardımı… Biz bu işi para için yapmıyoruz. Herkese dokunmaya çalışıyoruz.” 

BEŞEVLER VE RAYKENT’İ KOMPLE BİTİRDİK
“Belediye ile diyaloglarım çok iyi. Sağ olsun Ahmet Başkan ile yıllardır tanışıyoruz. Büyükşehir’den de çok memnunum. Özellikle ESKİ’den Suat Bey ile… Telefon açtığım zaman hemen gidip derdimi anlatıyorum. Yağmur isale hattı Beşevler ve Raykent’i komple bitirdik. Sağ olsun Suat Bey söz verdi 10-11 sokak derken hepsini bitirdi.”

EVLERİ SU BASIYORDU
“Çamlıca ile aramızda kalan DSİ’ye ait sulama kanalı işinin çoğunu bitirdik. Kanalda izolasyon mantolama yapıldı. Evleri su basıyordu. Sadece Çamlıca Köprüsü ve Vega AVM arasındaki yer kaldı.”

3 NUMARAYI GERİ İSTİYORUZ
“Sumatik’i getirdik. PTT Şubesi biraz ters bir yere yapıldı. Mahalle ortasına olsa daha iyi olurdu. Bir ortaokulumuz var ama yeterli değil. Yer bulamayan bazı çocuklar Sazova ve Orhangazi’ye gidiyor. Yeni bir ortaokul istiyoruz. Gelen nüfus genç olduğu için hem ilkokul hem ortaokula ihtiyaç var. Ertuğrulgazi denince akla 3 numara gelir. 3 numara artık yok. Mağduriyet yaşıyoruz. Yunusemre Devlet Hastanesi’ne, Odunpazarı’na otobüsle gidemiyoruz. 26 ve 29 numara çok dolaşıyor. Zaman ve enerji kaybı yaşanıyor. 3 numarayı geri istiyoruz.“
Ziyarete Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım, Eskişehir.Net Yayınlar Sorumlusu Soner Yüksel ve Dijital Gazete Sorumlusu Merve Akman katıldı. Sedef Medya Ekibi, Muhtar Çetin Aydın ile Azalar Zehra Aydın ve Recep Eren'i ziyaret etti.