İlçe Sekreteri Tarık Acar tarafından yapılan açıklamada, her iki felakette de yitirilen canlar için çok üzgün oldukları dile getirilerek “Ancak birilerinin ihmali yüzünden yitirdiğimiz canlar üzüntümüzü daha da arttırıyor. Bu tip felaketler yaşandığında devlet ricalini hemen orada görüyoruz. Güzel mi, kötü mü anlayamadık. Çünkü gelen beraberinde koruma ordusunu, taraftarlarını ve bir de ‘Burada ne işim var?’ ifadesi yüzünden belli olan bürokratları peşine takıp, politik şov yapıyorlar. Bu yanıyla hiç ama hiç güzel bir manzara değil. Öte yandan mağdur olan vatandaşa da ‘Devletçe yanınızdayız’ mesajı verilmesi de güzel bir görüntü. Güzel olmasına güzel de; afet bitti mi, her şey unutuluyor. Ta ki bir diğer felakete kadar” denildi.

Şehrimiz sele hazır mı?

Doğal afetler meydana geldiğinde herkesin öncesinde yapılması gerekenler hakkında fikrini söylediğini, fakat icraat olmaması sebebiyle hataların aynen tekrarlanmaya devam ettiğini belirten Acar, öte yandan insanların ‘Bizim buraya bir şey olmaz’ düşüncesiyle gerekli tedbirleri almadığını öne sürdü. Acar, sözlerini şöyle devam ettirdi;

“Mesela şehrimiz bir sel felaketine ne kadar hazırlıklı? Çok geniş bir ormanımız var. Burada çıkabilecek yangın için ne gibi planlar yapılıyor? Deprem için hazırız diyebiliyor muyuz? İlla canlar mı kaybetmemiz gerekiyor? Felaket manzaralarının ortasında mı kalmamız gerekiyor?”

Tedbir almak zor değil

Açıklama, şu sözlerle sona erdi;

“Olabilecek afetler için vatandaşa şimdiden bilgi verilmeli. En azından afet olması muhtemel bölgelere gerekli yatırımlar yapılmalı. Bu tedbirleri vatandaşın almasını beklemek felakete davet çıkartmaktır. Bu sebeple ateş düştüğü yeri yakmadan, canımız yanmadan gerekli tedbirleri alıp, güzel şehrimizi koruyalım. Gelecek nesle daha güzel bir Eskişehir bırakalım. Bu çok zor değil.”