Eskişehir Ticaret Odası 1 Ekim 2022 Cumartesi günü seçime gidiyor. İnşaatçılar olarak bilinen 1. Meslek Komitesi'nde yaklaşık 1250 üyenin oy kullanması bekleniyor. ETO 1. Meslek Komitesi'nde çıkan bağımsız listeye öncülük eden Dursun Budak, Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. 

Budak, şunları kaydetti:
“1973 Kırşehir doğumluyum. Bir yaşından itibaren hayatım Eskişehir’de geçti. Artık bizim için memleket Eskişehir oldu. Hepimiz Eskişehirliyiz, Eskişehirspor’luyuz. Babam Adem Budak… Budak İnşaat’ın sahibiyim.”

Rakipsiz kalmaları doğru değildi
“Sektördeki pek çok insanı tanıyoruz. Eskişehir Ticaret Odası’nda 41 Meslek komitesi var. 1. Meslek Komitesi'nde liste oluşturduk. ETO, en büyük sivil toplum kuruluşundan beri… Seçim çalışmaları üç ay, altı ay önceden başlardı. Süreç az olunca üç dört komitede bağımsız liste çıktı. Bir takım şeylerin eksik olduğunu ve değişmesi gerektiğini düşündük ve çıktık. Meclis’in 4 üyesi seçilecek. Komitemiz dokuz kişiden oluşuyor. Birinci Komite’ye çıkmak hem zor hem de cesaret isteyen bir olay.  Seçimin tek listeyle yapılacak olması bir eksiklik. Rakipsiz kalmaları doğru değildi. Tek listeyle seçime gidilince, seçime gidilmesine gerek yok zaten.”

Biraz daha zaman olsaydı…
“Biraz daha zaman olsaydı belki başkan adayları, farklı komitelerde de farklı listeler çıkabilirdi. Seçimin bir ay önce ilan edilip hemen harekete geçilmesi bunların önüne geçti. Zaman kısa olduğu için hemen toparlanıp çıkamadılar. Malum ekonomik şartlarda insanları zorluyor. Ticaretin zor dönemleri…”

Budak, “Baskın seçim iddiaları” için “Metin Bey seçim takvimini ben belirlemedim diyor. Doğru söylüyor. Ama ne olursa olsun iki üç aydır haberleri olan, alttan alta hazırlanan bir seçim. Ama üyelerin haberi olmadı. ufak tefek çalışmalar olduğunu duyuyorduk. Genel seçimler erken mi yapılacak geç mi yapılacak derken seçimin olmama ihtimali vardı. O nedenle pek hazırlık yapılmadı” dedi.

Biraz da biz düzeltmeye çalışalım
“İnşaat sektörü zor bir sektör... Temelden çatıya, arsadan ruhsata kadar o kadar çok kalem ve insanlarla uğraşıyoruz. Pek çok sorunla karşılaşıyoruz. ETO’dan başka toplandığımız yer yok. Komite’deki arkadaşlar bi şeyler yapmaya çalıştı, ziyaretler yaptı ama sorunların çoğu çözülmedi. Ruhsatta, belediyelerde, çevre şehircilikte, sular idaresinde, TEDAŞ’ta eksiğimiz var. Destek almamız gerekiyor. Bu arkadaşlar koştular koştular biraz da biz koşalım. Biraz da biz düzeltmeye çalışalım. ETO’nun yetkileri sınırlı ama şehirdeki etki alanı çok fazla.”

Uyarı niteliğinde olacaktır
Sahadan olumlu yansımalar aldıklarını ifade eden Budak, “Ulaştığımız, görüştüğümüz kişiler destek vereceklerini söylüyor. Bizim aldığımız destek yönetime de uyarı niteliğinde olacaktır” dedi.