Çakmak, eskisehir.net’te Cihan Yıldırım’ın soruları yanıtladı. Danıştay’daki hakimlik ve idari görevlerinin ardından 2011’den itibaren avukatlık yapmaya başlayan Çakmak, 2015-2018 yılları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği yapmıştı. Hayatının Ankara-Eskişehir arasında geçtiğini ifade eden Çakmak, yeniden avukatlık yapmaya başladığını kaydetti.

24 Haziran 2018 seçiminde CHP Eskişehir Milletvekili listesinde yer alan Çakmak, “Belediyecilik bana çok ciddi katkılar yaptı. Yılmaz Hocam belediyeciliği çok iyi yaptığı gibi insan seçme konusunda da başarılıymış” diyeyim.
“Politikaya devam” diyen Çakmak, şöyle konuştu: “Asla bitmesini düşünmüyorum. Bu kadar tecrübe kazandıktan sonra hayatın bu alanında hem belediyecilik hem hukuk hem siyaset alanında bunların ülke yönetim ve siyasetine yansımasını istiyorum. Siyasete girince çıkamazsın, doğru hakikaten… Çok üretken olabileceğiniz bir alan. O yüzden siyasete devam… İşinizi iyi yapmak siyasette gerekli şart ama yeterli şart değil. Siyasetin kendine göre alfabesi var. Ankara’da da destek görüyoruz. Bilgimiz görgümüz oranında partimize katkımız oluyor. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımız var. Allah sağlık sıhhat verirse birlikte siyaseti devam ettireceğiz.”

ESKİŞEHİR İLE GURUR DUYALIM
Çakmak, “Eskişehir, Ankara’dan nasıl görünüyor” sorusunu şöyle yanıtladı: “Eskişehir ile gurur duyalım. Eskişehir’in bir belediyecilik deneyimi var. CHP’nin ilk belediyecilik deneyimini, laboratuvarını kuran Yılmaz Büyükerşen. Hikâyeyi buradan başlatmak lazım… CHP kendini çok şanslı hissetmeli. Ankara’daki konuşmalardan hissettiğim parti de bunun farkında. Bazı şeyleri keşfetme gerek yok, dönüp Eskişehir’e baksınlar. Zaten öyle söyleniyor. Burada belediyeciliğin her alanında çalışma yapıldı ve başarılı sonuçlar alındı. Meclislerinde azınlıkta olan belediyelerimiz var. Yılmaz Hoca’ya sorun, ondan öğrenirsiniz.”