Öğrenciler yaz okulu taleplerini duyurmaya çalışırken CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve üniversitelerde yaz okulu açılması için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulundu. Çakırözer, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ile de görüşerek, 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde de yaz okulunun açılmasını istedi. Çakırözer, “Açıköğretim fakülteleri başta olmak üzere bazı üniversitelerde yaz okulu açılmadığı için yüz binlerce öğrenci mağdur oldu. Öğrenciler yaz okulu açılmadığı için mezun olamayacak, ödemelerini yaptığı halde hem DGS sınavına, hem de geleceklerini belirleyecek KPSS sınavına giremeyecek. İnsanların emeklerini, yıllarını, hayatlarını çalmayın. Öğrencilerin geleceğiyle oynamayın. Öğrencilerin yaz okulu talebini karşılayın” dedi.

REKTÖRE İLETTİ, ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, başta açıköğretim fakülteleri olmak üzere, üniversitelerin örgün öğrenim veren bazı fakültelerinde yaz okulu açılmadığı için milyonlarca öğrencinin mağdur edildiğini söyleyerek, Yükseköğretim Kurulu Başkanı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na üniversitelerde yaz okulu açılması çağrısında bulundu. Yaz okulu açılmadığı için öğrencilerin mezun olamayacağını ve mağdur olacağını belirten Çakırözer, yaz okulunun üniversitelerin senatolarının inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini de söyledi. Öte yandan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü de 3 Temmuz’da yayınladığı duyuru ile Açıköğretim Fakültesi’nde yaz okulu açılmayacağını duyurmuştu.

AÖF ÖĞRENCİLERİ DE YAZ OKULU İSTİYOR

Çakırözer, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin yaz okulu talebini ve yaşanan mağduriyetleri Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a da iletti. Prof. Dr. Erdal ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Çakırözer, “Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fuat Erdal ile de görüştüm. Kendisine Açıköğretim Fakültesi’nde yaz okulu açılmadığı için yüzbinlerce öğrencilerin mağdur olacağını, öğrencilerin mezun olamayacağını söyledim. Sayın Prof. Dr. Erdal alınan kararın gerekçelerini izah etti. Kendisine bilgilendirmeleri için teşekkür ediyorum. Ancak talebimi bir kez daha yeniliyorum. Öğrencilerimizin geleceğini çalmaya hiçbirimizin hakkı yok. Açıköğretim Fakültesi’nde öğrenciler mezun olabilmek için yaz okulunu bekliyor. Birçoğu parasını yatırdı sınava girecek. Öğrencilerin yaz okulu talepleri derhal karşılanmalı” dedi.