ESKİŞEHİRLİLERİ ÇOK MUTLU ETTİNİZ

TBMM heyeti ile Almanya’ya giden TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, temasları sırasında Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldman ile de bir araya geldi. Çakırözer Frankfurt’un tarihi semtlerinden Bornheim’da bir meydana Eskişehir Meydanı ismini vermeleri nedeniyle Feldman ve Frankfurt Belediye Meclisi’ne teşekkür etti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in selam ve dayanışma mesajlarını da Feldman’a ileten Çakırözer, “Bu büyük jestinizle başta mevkidaşınız ve dostunuz Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olmak üzere tüm Eskişehirlileri çok mutlu ettiniz. Bu kararınız sadece iki kentin değil aynı zamanda Türkiye ve Almanya halklarımızın dostluğuna da sonsuza kadar büyük katkı sağlayacak” dedi. Çakırözer, Feldman’a Eskişehir manzaralı bir fotoğraf ve Eskişehir hatıra pulu hediye etti.

“YILMAZ ABİ HAZIR OL”

Frankfurt Belediye Başkanı Feldman da görüşmede Eskişehir ile Frankfurt arasında kurulan kardeş şehir ilişkisinin 2023 yılında 10. yaşına basacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Avrupa’nın en yaşanabilir kentlerinden biri olan Eskişehir ile kardeş şehir olmaktan, bu kentin çok başarılı, çok sevilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Abi’mi (Büyükerşen) tanımış olmaktan çok mutluyum. 23 Nisan 2013’te başlayan kardeşlik ilişkimizin gelecek yıl onuncu yıldönümü. Yılmaz Abi hazır ol! Artık pandemi de bittiğine göre kardeşliğimizin 10. yılını Eskişehir ve Frankfurt’ta coşkuyla kutlayacağız. Bunun hazırlıklarına başlıyoruz.”

“BU MEYDANDA ESKİŞEHİR TANITILMALI”

Çakırözer, Frankfurt Eskişehirliler Derneği yöneticileri ile birlikte Eskişehir Meydanı’nı da ziyaret etti. Meydana Eskişehir ismi verilmesinde katkısı olan Eskişehirliler Derneği Başkanı Mehmet Eser’e teşekkür eden Çakırözer, EskişehirPlatz isimli bölgede Eskişehir kültür ve sanatının örneklerinin sunulması projeler başlatılması çağrısında bulundu.