Çakırözer mesajında, “Tam bağımsızlığımızın simgesi, Cumhuriyetimizin temel taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yıl dönümü kutlu olsun. 100 yıl önce zor şartlarda Türkiye Büyük Millet Meclisini açan, ulusal Kurtuluş Savaşımızı kazanıp Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını minnetle anıyorum. Milli egemenliğimizin yüzüncü yılında ulusal dayanışmayı büyütecek, tek adam yönetimiyle yok edilmek istenen parlamenter demokrasimizi yeniden inşa edecek, Büyük Önderimizin bizlere mirası Cumhuriyetimizi sonsuza denk yaşatacağız” dedi.

Çakırözer’in mesajı şöyle:

“Ulusal egemenliğimizin ilanının 100. yılını kutlarken ülke ve dünya olarak oldukça zor bir süreçten geçiyoruz. Bu yıl, ne yazık ki Milli Egemenliğimizin 100’üncü Yılı’nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda kutlayamıyoruz. Ama inanıyoruz ki koşullar ne olursa olsun 83 milyon Milli Egemenliğimizin 100. Yılını ve 23 Nisan’ı evlerimizde büyük coşku ve gururla kutlayacağız. Kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en büyük tanığı ve sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bundan tam bir asır önce millet iradesinin tüm dünyaya tecelli etmiştir. 23 Nisan, milletin özgür ve bağımsız yaşayacağının müjdecisidir. 23 Nisan birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, çocuklarımızın geleceğinin güvencesidir.

“CUMHURİYETİMİZİ PARLAMENTER DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

Millet iradesini temsil eden en yüce makam olan Meclis’i yok etmek isteyenlere karşı nasıl ki 15 Temmuz darbe gecesinde bombalara karşı kendimizi siper ettiysek, Gazi Meclise, onun yansıttığı millet iradesine bundan sonra da büyük bir kararlılıkla sahip çıkacağız. 100. yılında Gazi Meclis’in itibarını, saygınlığını ve millet iradesini yok etmek isteyenlere karşı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza, kol kola mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek adam yönetimine son verildiği, güçler ayrılığının tekrar oluşturulduğu ve yeniden Parlamenter Demokrasiye dönüldüğü bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılında başta geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere milletimizin bayramını kutluyor; ülkemizi kurtaran, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve hasretle anıyorum.”