Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Çakırözer, ilçenin mülkü amirleriyle salgın sürecini değerlendirdi. İlçe muhtarlarıyla bir araya gelen Çakırözer, ilçe pazarında tezgah açan esnafa kolaylıklar diledi, salgın sürecinde yaşanan mağduriyetleri dinledi. Çakırözer, tüm dünyayı etkisi altına alan covid19 salgının birlik, beraberlik ve dayanışma ile atlatılacağının altını çizdi.

BİLGİ ALDI, SALGINI DEĞERLENDİRDİ

CHP’li Utku Çakırözer Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretlerde, salgın döneminde ilçenin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu, bilgi aldı. Sivrihisar Kaymakamı Alparslan Kılıç ve Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü ziyaret eden Çakırözer, muhtarlarla buluştu, ilçe esnafının talep ve sıkıntılarını dinledi. Çakırözer’e, CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Ahmet Çakır ve yönetimi de eşlik etti.

İLK KADIN MUHTARA ZİYARET, MUHTARLARA TEŞEKKÜR

Korona salgını ile mücadelede merkezde ve ilçelerde muhtarlara maske, kolonya gibi hijyenik malzemeler ulaştıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlar buluşmasına eşlik eden Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi’ne hizmetleri için teşekkür etti. İlçe muhtarlarından mahallelere ilişkin bilgi alan Çakırözer, muhtarlara teşekkür ederek, “Salgın döneminde de mahallerimizde hemşehrilerimizin talep ve sıkıntılarını ilk çözüme kavuşturan sizlersiniz. Hemşehrilerimiz adına emekleriniz için bir kez daha yürekten teşekkür ederim” dedi. Çakırözer ilçede ilk kadın muhtar seçilen Sivrihisar Hızırbey Mahallesi Muhtarı Yasemin Kocayı da ziyaret etti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI PAZARCI ESNAFI VURDU

Çakırözer ve beraberindeki heyet, ilçe pazarını da ziyaret ederek, pazarda tezgah açan pazarcı esnafına kolaylıklar diledi. Pazarcı esnafının salgın döneminde yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini dinleyen Çakırözer, salgının küçük esnafı daha çok etkilediğini söyledi. Çakırözer, “Eskişehir’imizin dört bir yanında esnafımızın durumu aynı. Pazarcı esnafımız sokağa çıkma yasaklarının başladığı ilk dönemde büyü darbe aldı. Çoğu esnafın ürünleri bozuldu. Bizler esnafımızın her zaman yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Bu zor günleri hep birlikte, dayanışmayla atlatacağız” dedi.