Çakırözer, “Kültürler ve renkler mozaiği olan Anadolu’nun kadim topraklarında soydaşlarımızla, akrabalarımızla her zaman ve her yerde dayanışma içindeyiz. Soydaşlarımızın acısını yürekten paylaşıyorum” dedi.

ACILARINI PAYLAŞIYORUZ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 18 Mayıs 1944 Kırım sürgününün yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çakırözer, “18 Mayıs Kırım tatar sürgününün yıldönümü. Kırımlı soydaşlarımız 77 yıl önce vatanlarından koparılarak, insanlık dışı koşullarda sürgüne maruz bırakıldı. Binlerce insan hayatını kaybetti. Kırım’ın yasadışı bir şekilde ilhak edilmesiyle birlikte, maalesef bugün de kabul edilemez baskı ve dayatmalar devam ediyor. Dünyanın neresinde olursa olsun Kırım’daki soydaşlarımızın demokratik ve haklı mücadelesinde her zaman yanlarındayız. Dayanışma içindeyiz. Sürgünün yıldönümünde soydaşlarımızın acısını yürekten paylaşıyor, sürgünde yaşamını yitirenleri saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

ANITA ZİYARET

Eskişehir’deki 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgün Anıtı’na da bir ziyaret gerçekleştiren Çakırözer, “Kırım Tatarlarına dünyanın neresinde olursa olsun yapılan her türlü haksızlığın karşısındayız. Yüzbinlerce Kırım Tatarı soydaşımızın yaşadığı Eskişehirimizde de Kültürler ve renkler mozaiği olan Anadolu’nun kadim topraklarında soydaşlarımızla, akrabalarımızla her zaman ve her yerde dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.